UPRAVO DOZNAJEMO

KINESKI PREMIJER NA SVEČANOJ VEČERI S PLENKOVIĆEM I DRUGIM ČELNICIMA U DUBROVNIKU Doznali smo kakve su delicije poslužili uzvanicima u Kneževu dvoru!

 Tonci Plazibat / CROPIX

Kineski premijer Li Keqiang nastavio je službeni posjet u Hrvatskoj boravkom u Dubrovniku. Delegacija na čelu s hrvatskim i kineskim premijerom prošetala je od Revelina do Kneževa dvora gdje je u večernjim satima organizirana svečana večera koju je za politički vrh dviju zemalja pripremio catering Valamar.

Doznajemo kako su državnici uživali u smotuljku od jastoga i krastavaca, kremi od komorača s kozicama i aioli s avokadom, grillanim kapesantama, kremi od cikle, pjenici od graška i hrena, smotuljcima od tikvica, klica i umaku od šafrana, jadranskom brancinu s kremom od cvjetače, šparogama, duchess od batata i pjenici od bazge. Uz spomenute specijalitete vinska pratnja je sauvignon te dubrovačka malvasija.

Podsjetimo kako je kineska delegacija jučer uživala u Esplanadi na svečanom ručku te su kušali terinu od prepelice, marmeladu od rajčice, torticu s porilukom, neizostavne zapečene Esplanadine štrukle, teleći file, kremasti krumpir sa sušenim rajčicama i šnenokle.

Za vinsku pratnju izabrani su: Škrlet Voštinić-Klasnić, 2017, Graševina Krauthaker 2017, Pinot crni Krauthaker, 2016, Bodren Cuvée 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:12