DOBRA PONUDA I CIJENE

Koja je njihova tajna uspjeha? U vrlo kratkom vremenu zagrebački lokal postao je veliki hit

Monocycle Bar, mlađi brat vrhunskog specialty kafića nudi različitiju ponudu od mnogih barova u Zagrebu, a cijene su vrlo korektne. Iz nekoliko ključnih razloga posluju više nego dobro

Monocycle Bar na Trgu žrtava fašizma, otvoren prije otprilike šest mjeseci u prostoru bivše slastičarnice Dolcinotti, potvrdio se kao jedno od najuspješnijih novih mjesta u Zagrebu. Gotovo je nemoguće proći pored njihove terase s pogledom na Meštrovićev paviljon, a da nije ispunjena gostima.

image
Privatna Arhiva

Bar je zamišljen je kao "mlađi, veći i alkoholniji brat" susjednog i iznimno uspješnog specialty coffee shopa Monocycle, koji je barist Dragutin (Dado) Tudić otvorio još 2019. godine. Originalni lokal i danas uspješno posluje, no otvaranjem novog prostora, Tudić je s partnerima ciljano proširio ponudu.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Koncept Monocycle bara temelji se na proširenju ponude s kave na vina, koktele i jednostavne zalogaje, a gotovo konstantna popunjenost lokala pokazuje da je formula uspješna. Uspjeh leži u kombinaciji nekoliko ključnih faktora.

Prvi i najvažniji je izrazito pametna i demokratična politika cijena. Vina na čaše, nabavljena uglavnom direktnom suradnjom s malim vinarima, kreću se u rangu od 4 do 6 eura. Kokteli, koji su postali jedan od zaštitnih znakova bara, također su među povoljnijima u gradu, s cijenama koje uglavnom ne prelaze prag od 8 - 9 eura. Izbor piva u boci također se konstantno obogaćuje, uključujući i neke kultne boce koje je teško pronaći u Zagrebu. Uz bogatu ponudu destilata, mnogih rijetko viđenih, također po vrlo pristupačnim cijenama za centar grada, veliki adut je i odlična, rotirajuća ponuda točenih piva, koja se uglavnom bazira na različitim aleovima.

image
Privatna Arhiva

Ono što dodatno privlači goste, nesumljivo, jest i pristup gostu. Uz svako naručeno piće poslužuju se besplatne grickalice poput kikirikija ili grisina, a na popularnim after work partyjima s promotivnim cijenama koktela nerijetko se nude i mali sendviči na račun kuće. Za takav profesionalan i gostoljubiv servis, uz vlasnika Dadu Tudića, velikim je dijelom zaslužan i Danijel Novosel, nesumljivo jedan od profesionalnijih konobara u gradu.

Iako je Monocycle Bar fokusiraniji na večernju ponudu, razlog popularnosti leži i u segmentu kave. Tijekom dana ovdje se i dalje može popiti vrlo dobra kava pržionice Lively Roasters. Za nju je zadužen tim u kojem radi i Sanin Kadić, sedmerostruki latte art prvak Hrvatske.

image
/Privatni Album

Razlog uspjeha Monocycle Bara zapravo je vrlo jednostavan i svodi se na temeljna pravila dobrog ugostiteljstva. Mnogi zagrebački barovi, koji se žale na slabo poslovanje unatoč atraktivnim lokacijama, mogli bi se ugledati na njihov model. S takvim temeljima, planovi za uređenje gornjeg kata gdje će, koliko smo načuli, gostovati i vinari, samo su logičan korak koji će dodatno učvrstiti njihovu poziciju kao jednog od vodećih, popularnijih barova u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 14:24