Kruh s borovnicama za doručak!

Berry, mint and spelt flour teacake, sliced on board, selective focus
Još vam samo nedostaje šalica pravog zelenog čaja...
Još vam samo nedostaje šalica pravog zelenog čaja...

Za ovu divoticu će vam trebati:

  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 100 g šećera
  • ribana korica 1 limuna
  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 125 ml mlijeka
  • 125 g borovnica

Berry, mint and spelt flour teacake, sliced on board, selective focus

Zagrijte pećnicu na 180°C. Mikserom umutite maslac šećer, limunovu koricu, jaja, sol i mlijeko. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Spojite suhe i mokre sastojke i dodajte borovnice. Ukoliko vam je potrebno još brašna, slobodno ga dodajte, isto vrijedi i za mlijeko. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite kruh unutra. Premažite ga jajetom i stavite peći oko sat vremena. Nožem provjerite je li kruh pečen.

Još vam samo nedostaje šalica pravog zelenog čaja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 16:24