Za ovu divoticu će vam trebati:
- 50 g rastopljenog maslaca
- 100 g šećera
- ribana korica 1 limuna
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 125 ml mlijeka
- 125 g borovnica
Berry, mint and spelt flour teacake, sliced on board, selective focus
Zagrijte pećnicu na 180°C. Mikserom umutite maslac šećer, limunovu koricu, jaja, sol i mlijeko. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Spojite suhe i mokre sastojke i dodajte borovnice. Ukoliko vam je potrebno još brašna, slobodno ga dodajte, isto vrijedi i za mlijeko. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite kruh unutra. Premažite ga jajetom i stavite peći oko sat vremena. Nožem provjerite je li kruh pečen.
Još vam samo nedostaje šalica pravog zelenog čaja!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....