Krumpir s ružmarinom i chorizo kobasicom

Jednostavnije ne može! Finije? Teško!
Jednostavnije ne može! Finije? Teško!

Ovo je jedna od onih večera kad mislite da nemate ništa kod kuće, a baš tada pripremite najbolju ikad! Čak i ako vam dolazi veće društvo gladuša ovo bi ih trebalo razveseliti ali i dobro zasititi. Uvijek se nekim čudom nađe još poneki krumpir, a ako volite eksperimentirati novim bojama i okusima predlažimo da umijesto bijelog ili crvenog krumpira stavite batat ili plavi krumpir. Plavi krumpir je nešto teže naći i to jedino na tržnicama, ali vrijedi jer se okusom uopće ne razlikuje,a jelo izgleda vrlo efektno.

Začini? Mi volimo ružmarin, ali vama na volju dajemo da natrgate svježeg bosiljka, pa čak i malo kopra koji sjajno paše uz krumpir.

Treća stavka koja vam je potrebna-chorizo kobasica koja će dati poseban štih cijelom jelu, a sad recept!

500 g krumpira narezanog na male kvadratiće

2 chorizo kobasice, narezane na tanke šnite

200 g poriluka narezanog na komadiće

3 češnja češnjaka

1-2 čajne žličice crvene paprike

natrgani svježi ružmarin

malo maslinova ulja

Korak po korak:

Sve sastojke narežite na komadiće stavite na papir za pečenje i u pleh pa zapecite na 190°C kojih pola sata. da budete sigurni kako vam se povrće neće presušiti možete napraviti zavežljaj od aluminijske folije pa će vam svi sokovi ostati s namirnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 15:20