NOVO MJESTO

KUĆA PECIVA: Osječka manufaktura gdje se sve radi po starim receptima

 Vlado Kos / CROPIX
Neobičnu pekarnicu u Osijeku otvorio je mladi bračni par iz Našica koji poručuje: ovdje je bolje nego u Irskoj

Sabina Satler ima 27 godina i po zanimanju je magistra nutricionizma. Njezin pet godina stariji suprug Tomislav inženjer je prehrambene tehnologije. Reklo bi se na prvu da imaju zanimanja s prođom na tržištu rada. Ako ne u Hrvatskoj, a ono sigurno negdje u inozemstvu. No ovaj mladi bračni par svoju je poslovnu sreću odlučio ipak iskušati samostalno, i to u Hrvatskoj.

Doduše, odselili su se iz rodnih Našica u Osijek, no barem su ostali u domovini, premda, kako nam kažu, inozemstvo i nije bilo opcija. Nedavno je ovaj simpatičan par u Osijeku nakon priprema koje su potrajale šest mjeseci otvorio Kuću peciva. Iako u njoj nude i klasične pekarske proizvode, već samim pogledom s ulice na njihovu omalenu radnju shvatit ćete da to nije samo još jedna pekara u nizu.

Osijek, 131117. 
Bracni par Tomislav i Sabina Satler iz Nasica doselila iz Nasica u Osijek kako bi pokrenuli vlastiti posao. U osjeckom naselju Jug II otvorili su pekaru koju su nazvali Kuca peciva. 
Na fotografiji: Tomislav i Sabina Satler u svojoj pekari. Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Ugodnog eksterijera i još ugodnijeg interijera, mala Kuća peciva potpuno odudara od svih ostalih radnji iz iste branše u najvećem gradu istočne Hrvatske, a njezini vlasnici ističu želju da i svojim okusima čine razliku od pekare do pekare.

"Sve radimo prema domaćoj recepturi, onako kako to naše domaćice čine u svojim kućama. Ovdje i pripremamo i prodajemo sve naše proizvode, a kroz ovaj prozorčić kupci mogu i vidjeti što i kako radimo jer ne želimo bilo što od njih kriti. Naši proizvodi su bez aditiva, gotovih smjesa ili nekih drugih dodataka" - rekli su nam Sabina i Tomislav, koji su se na samostalni posao odlučili nakon što je njoj proljetos istekao pripravnički staž u tvrtki u kojoj je do tada radila.

On je, pak, mjesec dana poslije dao otkaz u poduzeću gdje je imao stalni radni odnos, ali je bio nezadovoljan radnim vremenom... Kako njegova majka u Našicama također ima pekaru u kojoj je i sam radio tijekom studija, odlučili su se na nešto o čemu ipak dosta toga znaju. Sabinina baka, pak, u osječkom naselju Jug II ima lokal u kojem je bio frizerski salon, a kada su joj izložili svoju ideju, dobili su bakin blagoslov i ljetos krenuli s projektom otvaranja obrta. Značilo je to i preseljenje iz Našica u Osijek.

- Bolje u Osijek nego u Irsku ili Njemačku. Nema tu previše filozofije, došli smo ovamo jer imamo lokal, a mislimo da ćemo imati i tržište. Uzeli smo poticaje za samozapošljavanje, uložili ušteđevinu koju smo dobili u svatovima, pomogli su nam roditelji i danas smo tu. Naravno da je bilo riskantno, i dalje je, ali mislimo da novim pristupom možemo uspjeti i doći do kupaca.

Osijek, 131117. 
Bracni par Tomislav i Sabina Satler iz Nasica doselila iz Nasica u Osijek kako bi pokrenuli vlastiti posao. U osjeckom naselju Jug II otvorili su pekaru koju su nazvali Kuca peciva. 
Na fotografiji: Tomislav i Sabina Satler u svojoj pekari. Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Otvorili smo 6. studenoga i za sada smo jako zadovoljni - istaknuli su supružnici Satler koji, osim standardnih pekarskih proizvoda, u šarmantno uređenom lokalu, po čijim su zidovima sami crtali i bojali, nude i neke novitete, poput deserta u čašicama - milerama, Oreo cheesecake, chia pudinga, ali i muffine, mini kuglofe...

- U budućnosti se planiramo baviti zdravim slasticama, bezglutenskim proizvodima pa će tada i naše obrazovanje još više doći do izražaja - zaključili su.

Članak je izašao u novom broju magazina Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:21