Naime, uz trg i u okolnim zgradama otvara se sve više poslovnih prostora (trenutačno se u poslovni prostor preuređuje i stara zgrada kina koje se najprije zvalo Grič, pa Partizan, potom Uranija) pa ljudi u pauzi traže mjesta za šoping, ali i pravi, domaći gablec. A restoran u Ulici Jakova Gotovca tak’ je “apetitlih” da ga drukčije nisu mogli ni nazvati nego - Apetitlih.

Dočekali su nas Iva Goleš i Tomislav Stipetić, suvlasnica i voditelj restorana koji su, pijuckajući kavicu, čekali gablec. - Na dnevnom meniju imamo ono što prije otvorenja restorana pronađem i kupim na obližnjem placu - objasnila nam je Iva. Znam sve tete i stričeke, kumice, mesare, ribare i dovoljno mi je pogledati njihov izraz lica da znam mogu li kupiti neku robu ili ne. Jer za svoj restoran želim samo svježe i najbolje.

A, onda počinje strka, jer treba sve pripremiti i dočekati goste koji po gablece hrle već oko 11 sati. - Uglavnom u to vrijeme nema slobodnog mjesta, pa mnogi gosti odabrani gablec uzimaju za van, a i mi ih dostavljamo - objasnio nam je Stipetić. A u Apetitlih restoranu ugodne, gotovo domaće atmosfere, u kojem možete sjediti u vrtu ili u interijeru koji je sama uredila Iva Goleš, možete pojesti po vrlo prihvatljivim cijenama domaće juhe, kelj varivo s pohancem, pileći paprikaš s tjesteninom, pa na žaru otkoštene batake...

A za desert preporučujemo domaće savijače. Tog dana ekipa je za gablec pojela ramstek na salati koji je bio tako mekan da se topio u ustima.
RECEPT: Ramstek na salatu

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....