IMAMO I RECEPT

KUHAROV GABLEC: U Apetitlihu je ekipa pojela ramstek na salatu koji je bio tako mekan da se topio u ustima!

 Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA
Možda se ostvario san mnogih, jer zagrebački Kvaternikov trg malo po malo počeo je mijenjati lice.
Možda se ostvario san mnogih, jer zagrebački Kvaternikov trg malo po malo počeo je mijenjati lice.

Naime, uz trg i u okolnim zgradama otvara se sve više poslovnih prostora (trenutačno se u poslovni prostor preuređuje i stara zgrada kina koje se najprije zvalo Grič, pa Partizan, potom Uranija) pa ljudi u pauzi traže mjesta za šoping, ali i pravi, domaći gablec. A restoran u Ulici Jakova Gotovca tak’ je “apetitlih” da ga drukčije nisu mogli ni nazvati nego - Apetitlih.

Zagreb, 200618.
Jakova Gotovca 2. 
Restoran Apetitlih.
Na fotografiji: Iva Goles i Tomislav Stipetic jedu ramstek na salatu.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

Dočekali su nas Iva Goleš i Tomislav Stipetić, suvlasnica i voditelj restorana koji su, pijuckajući kavicu, čekali gablec. - Na dnevnom meniju imamo ono što prije otvorenja restorana pronađem i kupim na obližnjem placu - objasnila nam je Iva. Znam sve tete i stričeke, kumice, mesare, ribare i dovoljno mi je pogledati njihov izraz lica da znam mogu li kupiti neku robu ili ne. Jer za svoj restoran želim samo svježe i najbolje.

Zagreb, 200618.
Jakova Gotovca 2. 
Restoran Apetitlih.
Na fotografiji: ramstek na salatu.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

A, onda počinje strka, jer treba sve pripremiti i dočekati goste koji po gablece hrle već oko 11 sati. - Uglavnom u to vrijeme nema slobodnog mjesta, pa mnogi gosti odabrani gablec uzimaju za van, a i mi ih dostavljamo - objasnio nam je Stipetić. A u Apetitlih restoranu ugodne, gotovo domaće atmosfere, u kojem možete sjediti u vrtu ili u interijeru koji je sama uredila Iva Goleš, možete pojesti po vrlo prihvatljivim cijenama domaće juhe, kelj varivo s pohancem, pileći paprikaš s tjesteninom, pa na žaru otkoštene batake...

Zagreb, 200618.
Jakova Gotovca 2. 
Restoran Apetitlih.
Na fotografiji: Iva Goles i Tomislav Stipetic ispred restorana Apetitlih.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

A za desert preporučujemo domaće savijače. Tog dana ekipa je za gablec pojela ramstek na salati koji je bio tako mekan da se topio u ustima.

RECEPT: Ramstek na salatu

Zagreb, 200618.
Jakova Gotovca 2. 
Restoran Apetitlih.
Na fotografiji: ramstek na salatu.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Peršun / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 16:41