Permakultura je multidisciplinarna metoda dizajniranja održivih i uravnoteženih sustava pomoću modela nađenih u prirodi. Obuhvaća izrazito širok spektar znanja i vještina od uzgoja hrane, kreiranja održivih građevina, upravljanja vodom i energijom pa sve do oblikovanja održivih zajednica, kvalitetnijih međuljudskih odnosa i pravednijih ekonomskih modela. Permakulturni dizajn pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za naše društvo tako i za cjelokupan ekosustav.
Male razgovore o permakulturi vodit će Bruno Motik, ZMAG-ov permakulturni dizajner koji je svoju diplomu stekao pod mentorstvom Tonyja Andersena, poznatog danskog permakulturaša koji još od 1970-tih godina pokreće razne permakulturne projekte diljem svijeta. Osim što već godinama vodi tečajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomeriću u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kuću od slame. Mali razgovori trajat će od 12 do 13 sati, nakon čega će uslijediti Male radnje sadnje u povišene gredice.
Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobičajeno moći obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Također, na stolovima Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stižu i prve ovogodišnje sadnice.