DOBRA IDEJA

MALI FOOD HUB: Drugu subotu rezervirajte za upoznavanje s permakulturom i permakulturnim dizajnom

 Sanjin Kaštelan
Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, onda nikako nemojte propustiti Mali Food Hub #4 koji se bavi upravo tom temom. Novo izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 28. travnja od 10 do 14 sati u Travel&Technology Hubu Gacka 16, a ovoga puta će u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa – ZMAG uvesti sve zainteresirane u svijet permakulture.

Permakultura je multidisciplinarna metoda dizajniranja održivih i uravnoteženih sustava pomoću modela nađenih u prirodi. Obuhvaća izrazito širok spektar znanja i vještina od uzgoja hrane, kreiranja održivih građevina, upravljanja vodom i energijom pa sve do oblikovanja održivih zajednica, kvalitetnijih međuljudskih odnosa i pravednijih ekonomskih modela. Permakulturni dizajn pod kapom etike objedinjuje i povezuje razne aspekte života kako bi stvorio obilje, kako za naše društvo tako i za cjelokupan ekosustav.

Sanjin Kaštelan

Male razgovore o permakulturi vodit će Bruno Motik, ZMAG-ov permakulturni dizajner koji je svoju diplomu stekao pod mentorstvom Tonyja Andersena, poznatog danskog permakulturaša koji još od 1970-tih godina pokreće razne permakulturne projekte diljem svijeta. Osim što već godinama vodi tečajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomeriću u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kuću od slame. Mali razgovori trajat će od 12 do 13 sati, nakon čega će uslijediti Male radnje sadnje u povišene gredice.

Sanjin Kaštelan

Sanjin Kaštelan

Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobičajeno moći obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Također, na stolovima Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stižu i prve ovogodišnje sadnice.

Sanjin Kaštelan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:41