NOVI IZAZOVI

MATIJA BOGDAN: "Nakon što sam se vratio iz Londona rekao sam da nema šanse da napravim ove dvije stvari, a sad ću ih ostvariti u par mjeseci!"

 Biljuana Bilvajs / HANZA MEDIA
Talentirani mladi chef Matija Bogdan pred sobom ima radno ljeto u Hrvatskoj, a zatim kreće s novim angažmanom ponovno u Londonu!

"U sljedećih par mjeseci budem napravil´ dvije stvari za koje sam rekel´ da nema šanse nakon kaj sam se vratil iz Londona, al´ to tak´ ide!" započeo je objavu Matija Bogdan na društvenim mrežama, inače mladi hrvatski chef koji je dogurao u londonskom The Ledburyju velikog Bretta Grahama do pozicije senior chefa.

"Za otprilike mjesec dana otvaram restoran!" objavio je Matija Bogdan na društvenim mrežama. Radi o prostoru nekadašnjeg ribljeg restorana Kanavelić na Korčuli, a posebnu pažnju plijeni bajkovita terasa na bedemima. Budući da je Matija ispeglao znanje u svjetskim restoranima najduže se zadržavši u londonskom Ledburyju ne iznenađuje kako se odlučio za fine dining koncept, a moguće je kako će Bogadan ondje realizirati i chef´s tabe na vrhu kule.

"Cijeli tim i mene čeka brutalan posao. Već sad je iza nas nekoliko mjeseci planiranja, logistike i organizacije!" izjavio je Matija.

Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Matija Bogdan, kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

"Radi se o pop up sezonskom restoranu za koji se pokazao najzahtjevnijom varijantom projekta ako zaista želiš to postaviti na noge na razini kojoj smo si zamislili. Sve ide od nule i treba zaista puno vremena, novaca i truda za otvaranje takvog restorana"

Nakon radnog ljeta Bogdan je najavio povratak svom mentoru Brettu Graham u The Ledbury.

"Nakon ovog projekta krajem ljeta napravit ću nešto za što sam tvrdio da nikad, ali nikad neću napraviti! Vraćam se u The Ledbury kod svog mentora Bretta Grahama - opet!"

Ovog puta na jednoj od najviših pozicija koje se mogu steći u kuhinji - njemu s desne strane.

SPECIJAL DOBRA HRANA!
Cakovec, 150917.
U restoranu Mundoaka u Cakovcu veceru su spremali Matija Bogdan i Marko Palfi.
Na fotografiji: Matija Bogdan.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

"Kao i uvijek kod mene negdje sam bio s društvom kad sam dobio poruku od Bretta kako će me nazvati čim mu završi servis u Londonu. Prvo sam pomislio kako se radio o poslu u Maaemu oko kojeg mi je pomagao, ali je razgovor počeo sa: "Freddie, (tako me zovu u Londonu) moramo razgovarati o nečemu što nije potpuno fer prema tebi!"

Nakon rečenice da me treba natrag jedan od najboljih chefova na svijetu nije trebalo puno dvojiti kako će Matija prihvatiti upravo ponuđeno mjesto.

"Pozicija koju sam dobio se ne odbija makar to značilo odbijanje poslova poput angažmana u Maaemu, The Janeu, A.T. ili Fat Ducku..." rekao je Bogdan.

U svakom slučaju Matiji ovim putem želimo svu sreću u novim projektima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:22