“Slice 4 Hands”

Na hrvatsko tržište stiže poznati talijanski brend brašna, predstavljen je na posebnom masterclassu u šibenskoj pizzeriji

U pizzeriji Kono Napoletana Pizza & Bar, pod vodstvom vlasnika Martina Marića, održan je masterclass "Slice 4 Hands", povodom predstavljanja talijanskog brenda Molini Pizzuti, koji od ove godine službeno ulazi na hrvatsko tržište

Ova edukativna radionica okupila je profesionalce i entuzijaste iz svijeta napolitanske pizze te predstavila filozofiju, asortiman i inovativan pristup brenda koji više od sedam desetljeća oblikuje standarde u proizvodnji specijaliziranog brašna za pizzu.

Masterclass su zajednički vodili Martin Marić, osnivač pizzerije Kono, i Dejan Parun, vlasnik renomirane pizzerije Tramontana iz Novog Sada. Obojica su predstavnici nove generacije pizzaiola, predani istraživanju, inovacijama i tehnički naprednim metodama pripreme tijesta.

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

U fokusu radionice bilo je tijesto s visokom hidratacijom, pripremano korištenjem sourdough startera i biga prefermentacije, s ukupnim procesom fermentacije do 72 sata. Rezultat je pizza lagane, prozračne strukture i kompleksnog okusa.

Središnju ulogu u tome igra brašno Molini Pizzuti, jedan od globalno prepoznatih talijanskih proizvođača specijaliziranih brašna za napolitansku i gourmet pizzu.

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

Priča o Molini Pizzuti započela je 1953. godine u talijanskoj regiji Kampanija gdje je obiteljska tvrtka razvila prepoznatljive proizvode koji spajaju poštovanje prema nasljeđu i tradiciji s neprekidnim istraživanjem mogućnosti koje brašno nudi, tako postavši sinonim za kvalitetu među pizzaiolima diljem svijeta.

Danas Molini Pizzuti djeluje prema filozofiji "Continuous Evolution", povezujući stoljetnu tradiciju s tehnološkim inovacijama. Zahvaljujući vlastitom laboratoriju za istraživanje i razvoj, tvrtka kontinuirano unapređuje kvalitetu svojih proizvoda. Vizualni identitet brenda također je nedavno rebrandiran, inspiriran geometrijom neoplasticizma, čime dodatno ističe filozofiju stalne evolucije.

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

Ponuda uključuje širok spektar proizvoda brašna različitih namjena.

Pizzuti Academy međunarodno je aktivna i priznata institucija u organizaciji Molini Pizzuti koja nudi uvodne tečajeve, demonstracije i masterclassove prilagođene različitim razinama znanja, kako za one koji tek ulaze u svijet pizzaiola, tako i za iskusne stručnjake koji žele proširiti svoje iskustvo i istražiti nove pristupe izrade tijesta.

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

"Dovesti Molini Pizzuti u Hrvatsku znači otvoriti vrata znanju, iskustvu i kvaliteti koje ovaj brend nosi. Želimo domaćim pizzaiolima omogućiti pristup najboljim sastojcima i tehnologiji proizvodnje tijesta koja drži korak s najvišim svjetskim standardima", izjavio je Senko Reškovac iz tvrtke Mia Familia, ekskluzivnog distributera brenda za hrvatsko tržište.

Uz njega, na masterclass radionici sudjelovao je i Siniša Suhobilec, također iz tvrtke Mia Familia koji je dodao: "Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Molini Pizzuti hrvatskom tržištu i pružiti profesionalcima pouzdanu podršku kad je riječ o dostupnosti i distribuciji ovako specijaliziranih proizvoda."

Za Dejana Paruna, koji se specijalizirao za tzv. canotto stil, napoletansku pizzu s visokim, prozračnim obodom, upravo su precizna fermentacija, izbor brašna i tehnika izrade ključne točke koje razlikuju prosječnu od vrhunske pizze.

Martin Marić, vlasnik šibenske pizzerije Kono, istaknuo je kako žele stvarati pizzu koja nije samo ukusna, već i tehnički iznimna: "Želimo ponuditi nešto više – iskustvo, znanje i proizvod koji s ponosom možemo staviti uz bok najboljima u regiji."

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku
image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

Masterclass "Slice 4 Hands" označio je početak prisutnosti brenda Molini Pizzuti na hrvatskom tržištu, ali i važan korak u daljnjoj profesionalizaciji hrvatske pizza scene. Kroz suradnje, edukaciju i razmjenu znanja, ovakva događanja potiču rast zajednice i stvaraju prostor za podizanje kvalitete na svim razinama jer vrhunska pizza počinje s vrhunskim brašnom.

image
/Napoletana Pizza & Bar U Šibeniku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 19:14