GDJE JESTI?

NA KOJIM ZAGREBAČKIM ADRESAMA MOŽETE POJESTI CURRY? Sedam lokacija na kojima možete uživati u okusima Indije, Šri Lanke i Tajlanda!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
One dane kada nam nepce žudi za pravom eksplozijom okusa i začina, a možda čak i ozbiljnom ljutinom, utjehu tražimo u raskošnim jelima azijske kuhinje, i to pogotovo u kremastim i bogatim curryjima koje možete pronaći na više popularnih adresa diljem metropole

Kako bismo vam skratili vrijeme potrage, izdvojili smo sedam lokacija na kojima možete uživati u mirisima i okusima Indije, Šri Lanke i Tajlanda te se počastiti zasitnom porcijom aromatičnog curryja.

Khaos bar

Adresa: Trg Drage Iblera 10
Radno vrijeme: utorkom, četvrtkom, petkom i subotom od 12 do 17h

Zagreb , 050719.
Tajlandski restoran Khaos na Iblerovom trgu.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Zagreb , 050719.
Tajlandski restoran Khaos na Iblerovom trgu. Na slici su kuharice Saralee Madnui i Irin Ranpai.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tajlandski restoran u malom prostoru na Iblerovom trgu na strani Vlaške ulice bazira se na obrocima za van, što predstavlja idealno rješenje većini zaposlenika koji se za gablec žele nagraditi curryjem.

Official Facebook page

U Khaosu možete naručiti vegetarijanski zeleni curry s tofuom i jasmin rižom za 49 kn, odnosno s piletinom ili teletinom za 56 kn.

Namaste

Adresa: Selska Cesta 217
Radno vrijeme: ponedjeljkom od 14 do 23h, od utorka do subote od 12 do 23h, nedjeljom od 12 do 22h

Zagreb, 120718.
Selska 217.
U neposrednoj blizini Savskog mosta otvoren je vrhunski indisjski restoran Namaste.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Zagreb, 120718.
Selska 217.
U neposrednoj blizini Savskog mosta otvoren je vrhunski indisjski restoran Namaste.
Na fotografiji: logotip.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Među brojnim indijskim jelima u restoranu Namaste možete pronaći i dobar izbor curryja u rasponu cijena od 60 kn za vegetarijanski Apricot Kofta Curry s kuglicama od svježeg sira i marelicama kuhanim u umaku od indijskih oraščića pa do 90 kn za curry od škampa ili brancina kuhanih u kokosovom mlijeku s mješavinom đumbira i češnjaka te indijskim začinima.

Zagreb, 120718.
Selska 217.
U neposrednoj blizini Savskog mosta otvoren je vrhunski indisjski restoran Namaste.
Na fotografiji: jelo.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Ljuća mesna opcija je Lamb Kofta Curry za 80 kn s okruglicama od mljevene janjetine kuhanim u umaku od luka, rajčice i začina.

Bombay Indian Grill

Adresa: Ul. Ivana Tkalčića 74
Radno vrijeme: svaki dan od 11 do 24h

Official Facebook page

Manji restoran u Tkalčićevoj nudi curry u rasponu od 38 kn za miješano povrće pripremljeno u “posebnom Punjabi umaku” s egzotičnim biljem, 48 kn za blagi pileći curry u umaku sa svježim rajčicama, đumbirom i češnjakom ili 50 kn za pileću tikka masalu, dok ćete za škampe kuhane u tradicionalnom curry umaku ili pak janjetinu izdvojiti 60, odnosno 65 kn.

Sri Lankan Curry Bowl

Adresa: Ul. Ivana Tkalčića 44
Radno vrijeme: od nedjelje do četvrtka od 11 do 23h, petkom i subotom od 11 do 24h

Zagreb, 200319.
Tkalciceva 44.
Fast food restoran Curry Bowl u Tkalcicevoj.
Na fotografiji: Curry Bowl.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Osim indijskih restorana koji su svoja vrata otvorili u Tkalčićevoj, popularnost je stekao i šrilankanski lokal koji svojom ponudom curryja i drugih jela privlači podjednako turiste i Zagrepčane. Cijene im se kreću od 52 kn za vegetarijanski curry pripremljen od šest vrsta povrća kuhanih na tradicionalni šrilankanski način i poslužen uz basmati rižu, 62 kn za curry s pilećim prsima kuhanim u kokosovom mlijeku i brojnim začinima ili 69 kn za Milk Fish curry. Zanimljiv je i Black Pork curry za 68 kn, a riječ je o svinjetini mariniranoj u prženom curryju i kuhanoj na laganoj vatri više od tri sata te posluženoj na basmati riži s pikantnim chutneyem od ananasa.

SOI Fusion Bar

Adresa: Ilica 50
Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom i subotom od 12 do 23:45h, nedjeljom zatvoreno

Zagreb , 260719.
Azijski fusion bar Soi, otvorio se unutar Swankey Monkey hostela.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Nedavno otvoreni restoran koji se nalazi u prostoru skrivenom iza Swanky Monkey Garden hostela oduševio je Zagrepčane svojom ponudom hrane nadahnute raznolikom azijskom kuhinjom. Na jelovniku se nalazi i zeleni curry pripremljen od pilećeg zabatka, zelene domaće curry paste, kokosova mlijeka i začina, poslužen uz sushi rižu. Cijena jela je 75 kn.

Royal India

Adresa: Ul. Ivana Tkalčića 26
Radno vrijeme: svaki dan od 11 do 23 h

Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Royal Indija restoran je koji je svoju popularnost stekao na kaptolskoj adresi nedaleko Katedrale, a selidbom u Tkalčićevu postao je dodatni razlog zašto se tu ulicu smatra centrom etničke hrane u Zagrebu. Zaljubljenici u curry ovdje mogu naručiti jela poput janjetine vindaloo ili pak klasičnog janjećeg curryja Rogan Josh za 75 kn, a uživati će i varijantama od piletine za 60 kn te kozica ili ribe u rasponu od 65 do 75 kn. Kada naručujete curry obavezno naglasite želite li blagu, srednje ljutui ili doista ljutu verziju kako se ne biste zatekli s pravim požarom u ustima koji može ugasiti samo indijski jogurt raita. Prilog se posebno naplaćuje.

Time Restaurant & Bar

Adresa: Petrinjska 7
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 12 do 24h

Zagreb, 250119.
Petrinjska ulica.
Interijer restorana Time Restaurant and Bar.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Time Restaurant & Bar već godinama svojim gostima nudi hranu iz različitih dijelova Azije, a iako je većinom posvećen sushiju, jelima s rezancima, a odnedavno i poke salatama, među brojnim jelima nude i jedan curry. Riječ je o crvenom curryju s obrazima grdobine, proljetnim povrćem i rižom za 140 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:55