THE WORLD'S 50 BEST RESTAURANTS

NAJBOLJA PASTRY CHEFICA: Rođena u dinastiji slastičara, Jessica Préalpato vjerojatno je bila predodređena da dostigne vrhunac slastičarstva!

 Hotel Plaza Athenee Facebook page
Rođena u dinastiji slastičara u Mont de Marsanu u jugozapadnoj Francuskoj, Jessica Préalpato vjerojatno je bila predodređena da dostigne vrhunac slastičarstva

Odrasla je okružena prirodnim plodovima i svježim namirnicama koje nudi Les Landes i učenjima svojih roditelja koji su u nje razvili ljubav prema slasticama koje će kasnije definirati njenu karijeru i životni put.

Hotel Plaza Athenee Facebook page

Sada je pastry chefica u pariškom restoranu Alain Ducasse au Plaza Athénée, Préalpato je skovala svoj vlastiti slastičarski stil, koji se fokusira na isticanje esencijalnih okusa i minimiziranje uporabe šećera. Usvajajući stajalište da bi deserti trebali odati počast namirnicama od kojih se pripravljaju, Préalpato sada stvara kreacije koje koriste jednostavne francuske sastojke - kao što su kikiriki iz regije Hautes-Pyrénées ili citrusa s okolice Perpignana i ističe njihove okuse, nastojeći pronaći čist način izražavanja njihovih prirodnih kvaliteta.

Hotel Plaza Athenee Facebook page

Rezultat su minimalistički i voćni deserti koji su lišeni teških krema, šećera i tijesta u korist lakših elemenata. Počevši kao studentica psihologije, Préalpato je brzo shvatila da je privlačnost koju osjeća prema slastičarstvu prejaka i preselila se u Biarritz kako bi proučavala kulinarsku umjetnost. Njezina karijera započela je u La Chèvre d'Or na francuskoj rivijeri s Michelinovim chefom Philippeom Labbeom, koji ju je ubrzo ohrabrio da radi s drugim priznatim kuharima, kao što su Philippe Etchebest u L'Hostellerie de Plaisance i braća Ibarboure u Les Frères Ibarboure.

Hotel Plaza Athenee Facebook page

Preselivši se u Pariz 2010. godine, Préalpato je bila dio tima koji je vodio otvaranje restorana Fréderica Vardona 39V u glavnom gradu Francuske. U parizu je i ostala te postala sous chefica u Park Hyatt Paris Vendôme.

Hotel Plaza Athenee Facebook page

Kada se pridružila timu Alain Ducasse au Plaza Athénée kao pastry chefica 2015. godine, Préalpato je pronašla inspiraciju u Ducasseu i chefu Romain Mederu. Njezin slastičarski stil, koji govori o aktualnim trendovima u gastronomiji te smanjenju šećera i postizanju čistih okusa, označava je kao dostojnu dobitnicu ove prestižne titule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:08