SKUHALA DOBRA HRANA

NAŠ RECEPT ZA MAĐARICU: Ne znamo za vas, ali nama je ova najbolja!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Prelistali smo stare bilježnice i ponovno napravili turu mađarica i ova nas je osvojila!
Prelistali smo stare bilježnice i ponovno napravili turu mađarica i ova nas je osvojila!

Za tijesto:

600 g brašna
100 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
2 dl vrhnja
1 prašak za pecivo

Brašno, prašak za pecivo, šećer i maslac umutiti na suho pa dodati jaje i vrhnje i umijesiti tijesto. Razdijeliti tijesto na pet dijelova, razvaljati i peci na obrnutoj strani velikog pleha na 200 stupnjeva. Kad tijesto malo požuti, izvaditi ga iz pećnice jer se ne smije prepeći.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Za nadjev:
1,5 l mlijeka
8 žlica brašna
450 g šećera
250 g maslaca
3 žlice čokolade ili kakaa u prahu

Brašno, šećer i čokoladu promiješat pa polako dodavati mlijeko uz stalno miješanje da se ne stvore grudice. Nakon što se ulije sve mlijeko i umuti se smjesa bez grudica, kuhati filu na laganoj vatri dok se ne zgusne uz neprestano miješanje. U još vruću filu dodati maslac i dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa. Kad se fila malo ohladi, njome premazati kore i slagati jednu na drugu. Na kraju preliti čokoladnom glazurom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 14:34