DANAS KUHAM

NEREDOV RECEPT IZ KARANTENE: Ova kalorična bomba će vas zasititi, a oni većeg apetita mogu joj dodati i pečenje!

Marko Lasić Nered, hrvatski reper kojeg smo u gastronomskom smislu upoznali kroz njegovo sudjelovanje u popularnom kulinarskom showu “3,2,1 kuhaj!”, a odnedavno i kroz novi show “Kaj se kuha?” koji snima za istoimeni YouTube kanal preporučio nam je recept s kojim krati dane u svoja četiri zida.

Ova prava kalorična bomba ručak je koji će vas zasititi, dok oni većeg apetita tome mogu dodati jednostavno pečenje: - Uz debele tikvice na tanjuru poslužite pileći file i to je to. Ja nisam, otkako sam u karanteni pazim da jedem više povrća i voća - u smijeh nam piše Nered.

Debele tikvice

2 veće tikvice
100 g šampinjona
žlica maslaca
sol
papar
3 režnja češnjaka
1 veći krumpir
špek
maslac
mlijeko
maslinovo ulje
listići topivog sira
parmezan po želji

Tikvice prepolovite po dužini i izdubite žlicom. Mekano meso od tikvice stavite u posebnu zdjelicu i stavite sa strane. Od šampinjona pripremite nadjev tako što ćete ih narezati na sitno i popržiti na maslacu. Posolite i popaprite šampinjone te ih s ostatkom tikvice stavite kratko u blender. Fino usitnjenu smjesu stavite natrag u tavu i dinstajte dok ne dobijete gustu teksturu smjese. Pred kraj dodajte usitnjeni češnjak, skinite s vatre i odložite u posudu. Skuhajte krumpire, dodajte maslac i malo mlijeka. Špek narežite na kockice, popržite ga i s masnoćom dodajte u pire. Ostatak masnoće iz tave sačuvajte za kasnije. Izdubljene tikvice premažite maslinovim uljem, posolite i popaprite. Obložite ih topivim sirom za sendviče, na njega stavite pire i na pire nadjev od gljiva. Sve zalijte masnoćom od špeka i na kraju posipajte parmezanom. Debele tikvice stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180°C 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:37