OSVOJILA PRESTIŽNO ZLATO

NORVEŠKA JE POBJEDNICA BOCUSE D'OR EUROPE 2018.: Svi timovi se sada pripremaju za veliko natjecanje koje će se održati u Lyonu!

 Bocuse d'Or Facebook page
Nakon dva dana kulinarskog natjecanja, Norveška je proglašena pobjednikom Bocuse d'Europe za 2018. godinu

Norveška je osvojila prestižno zlato, a snjom su se na velikom podiju našle i Švedska (dobitnica srebrne medalje) te Danskom koja je odnijela broncu. Nordijskom triju će se, na finalnom natjecanju u siječnju sljedeće godine u Lyonu, pridružiti i chefovi iz Finske, Francuske, Belgije, Mađarske, Islanda, Velike Britanije, Italije i Švicarske. Svečanost je otvorena emotivnim proznanjem osnivaču, nedavno preminulom velikanu svijeta gastronomije, Paulu Bocuseu.

Bocuse d'Or Facebook page

O pobjedniku

Dobitnici zlatne medalje, chef Christian Andre Pettersen, commis Havard Andre i mentor Gunnar Hvarnes pobijedili su Švedsku sa pet bodova razlike.

''Jako sam sretan i nevjerojatno uzbuđen!'' - rekao je Pettersen.

Bocuse d'Or Facebook page

Njihovo se jelo sastojalo od nekoliko elemenata, od kojih je jedan bio ''zlatno jaje'' - kokošje jaje punjeno iznenađenjem i začinjeno peludom od finog krumpira sa smeđim maslacem, proljetnim povrćem, tikvicama i biljnom emulzijom, šparogama i kremom od limuna te slaatom od šparoga s hrskavim krumpirima, ''kavijarom'' od gljiva i kremastim umakom Hollandaise.

Bocuse d'Or Facebook page

U dijelu posluživanja jela sucima na pladnju su se poigrali tematikom arktičkog proljeća, povratkom sunca te su poslužili Chateaubriand di Fassone govedinu lagano tretirnau na roštilju, klice i arktičko cvijeće.

Bocuse d'Or Facebook page

Svi timovi se sada službeno pripremaju za veliko natjecanje u Lyonu 2019. godine gdje će se suočiti s ukupno 22 tima iz Latinske Amerike, Sjeverne Amerike i Azije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:42