Novi broj magazina Dobra hrana sada je napokon na kioscima. Ususret blagdanima, napunili smo ga tematskim pričama i receptima, a budući da vas na kioscima čeka iduća tri mjeseca, tu su i druge, uzbudljive i slasne priče. Tema broja je bakalar, koji su nam ovog puta pripremali jedan jedini Hrvoje Zirojević i sjajna Vesna Miletić, a kako se fina riba kuha u Italiji, Španjolskoj i Portugalu, pokazali su nam i Gregorio Mannuci, Sergio Varela i Guilherme Gameiro Alves. Bacili smo se i u potragu za sušenom ribom iz Jadranskog mora, kao što su golub, raža i morski pas, pa je upakirali u neka zaboravljena, a tako dobra jela.
Uz ribu se najbolje slaže dobro maslinovo ulje pa nas je naš doktor za ulja Tomislav Filipović pobliže upoznao s oblicom, našom najraširenijom sortom.
Tu je i veliki intervju s chefom Rudijem Štefanom, koji je napravio urednik Dobre hrane Gordan Zečić, dok nam je Petra Jelenić, naša velika i važna slastičarka, ovog Božića odlučila pokloniti nekoliko baš dobrih recepata za veganske slastice.
Dr.sc. Nikola Habek pozabavio se pitanjem je li prije bila tica ili prasica, a na njegovu temu odmah se nadovezao i Ivan Joshi Tomić s odličnim receptima za blagdansku pečenku. Tu je i priča Teddee Senjanović o sarmi njezina oca Tadije, najboljoj baranjskoj, te ona Tihane Lohinski Farac o pirogama njezine bake Ane. Što su blagdani bez dobrog kuglofa je pitanje na koje nam je odgovorila gospođa Darinka Grom, koja radi najbolji koji smo dosad isprobali.
Među pričama u ovom broju magazina Dobra hrana nalazi se i ona Lidije Lončarić o bračnom paru Buljan, koji je posadio neke nama nove, do sada ne tako poznate europske sorte krumpira, a tu je i priča o hladetini kojom se ovog puta pozabavila Željka Klemenčić. Svakako je važno spomenuti i dvije klasične torte Slavice Šagolj, recepti za koje će vam uvijek dobro doći.
Kada ćete listati novi broj, za oko će vam sigurno zapeti i kokteli na tanjurima s tri poznate zagrebačke adrese i pripadajuće, fantastične fotografije koje je napravio fotograf Darko Tomaš.
Donosimo i reportažu Tihomira Krkleca Afrike iz najboljeg restorana na svijetu, a tu je i velika priča o tokajcima našeg vinskog znalca Saše Špiranca. Sve to, a i još malo više čeka vas od 11. prosinca na kioscima, na više od 200 stranica novog broja magazina Dobra hrana.
Važno je dodati i da je magazin Dobra hrana od sada dostupan i putem Hanza Media webshopa. Jednostavno, brzo i praktično, naručite svoj omiljeni magazin i preuzmite u odabranom paketomatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....