''Kad netko kuša moju slasticu i bude oduševljen njome, onda sam i ja sretan. Tako je sa svime u životu, davanje uvijek usrećuje!” izjavio je Robert Hromalić baš netom prije otvorenja svoje slastičarnice Le Kolač.
Hromalić je iskoristio bobičasto voće u svojim novim desertima pa tako u Petrovoj možete kušati pitu od borovnica, slastičarske kreme s kakaom te čokoladnim prhkim tijestom. Naš osobni favorit je kombinacija maline i biskvita od ruže s litchi gelom i slastičarskom kremom od vanilije. Za ljubitelje vanilije ovdje je varijanta posvećena upravo toj nježnoj namirnici čija je kremoznost potencirana ganacheom od bijele čokolade.
Podsjetimo kako je priča o Le Kolaču ostvarena nakon angažmana u Timeu, a u međuvremenu je odradio i nekoliko konzultantskih projekata, ali nedostajao mu je kontinuitet i stvaranje u kuhinji. Ovaj pastry chef školovao na Ferrandiju, najprestižnijoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu. Tamo je, kako kaže, dobio onih 50 posto znanja, a ostalo je naučio danonoćnim radom u kuhinji. Najveći utjecaj na njega imali su Dino Galvagno, koji mu je pokazao kako od svake namirnice iskoristiti maksimum, te Ana Ugarković uz koju je tijekom dvije godine naučio kako hrani pristupiti na jednostavan način, a da ta hrana na kraju bude ukusna.