GDJE NA PROVJERENO DOBRE KOLAČE?

NOVI KOLAČI U REŽIJI JEDNOG OD NAJBOLJIH PASTRY CHEFOVA U HRVATSKOJ: Ljeto kakvim ga vidi Robert Hromalić!

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolaci s vanilijom, jagodama, malinama i borovnicama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

 

''Kad netko kuša moju slasticu i bude oduševljen njome, onda sam i ja sretan. Tako je sa svime u životu, davanje uvijek usrećuje!” izjavio je Robert Hromalić baš netom prije otvorenja svoje slastičarnice Le Kolač.

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolaci s vanilijom, jagodama, malinama i borovnicama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Hromalić je iskoristio bobičasto voće u svojim novim desertima pa tako u Petrovoj možete kušati pitu od borovnica, slastičarske kreme s kakaom te čokoladnim prhkim tijestom. Naš osobni favorit je kombinacija maline i biskvita od ruže s litchi gelom i slastičarskom kremom od vanilije. Za ljubitelje vanilije ovdje je varijanta posvećena upravo toj nježnoj namirnici čija je kremoznost potencirana ganacheom od bijele čokolade.

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolac borovnicom.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolac od malina.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolac od vanilije.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Zagreb, 080519.
Petrova 3.
Kolaci iz slasticarne Le Kolac.
Na fotografiji: kolac s jagodama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Podsjetimo kako je priča o Le Kolaču ostvarena nakon angažmana u Timeu, a u međuvremenu je odradio i nekoliko konzultantskih projekata, ali nedostajao mu je kontinuitet i stvaranje u kuhinji. Ovaj pastry chef školovao na Ferrandiju, najprestižnijoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu. Tamo je, kako kaže, dobio onih 50 posto znanja, a ostalo je naučio danonoćnim radom u kuhinji. Najveći utjecaj na njega imali su Dino Galvagno, koji mu je pokazao kako od svake namirnice iskoristiti maksimum, te Ana Ugarković uz koju je tijekom dvije godine naučio kako hrani pristupiti na jednostavan način, a da ta hrana na kraju bude ukusna.

Izdvajamo

Iz drugih medija