PLUS, DAR SVIM ČITATELJIMA!

Novi, ljetni, vrući broj magazina Dobra hrana je u prodaji!

U novom, ljetnom broju magazina Dobra hrana donosimo pregršt novih priča, recepata i preporuka, ovog puta s azijskim prizvukom

Azijska kuhinja nikad nije bila popularnija, a taj se trend preslikao i na Hrvatsku! U novom, ljetnom izdanju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji od petka, 20. lipnja 2025., donosimo najbolje od istočnjačke kuhinje na našoj sceni, ali i recepte za neka od najpopularnijih jela te, u suradnji s Nikasom, darujemo sve čitatelje Kikkoman soja umakom i drvenim štapićima za jelo.

image
Dizajn Naslovnice: Vesna Veselić; Fotografija Na Naslovnici: Tomislav Krišto/cropix/

Ivan Joshi Tomić pripremio nam je lijep komad svinjskog mesa inspiriran azijskom kuhinjom. Teddea Senjanović povela nas je s pravim eksperticama testirati bubble tea, omiljeni napitak generacije Alfa, ali i svih onih koji vole slatke napitke.

image
Berislava Picek/Cropix

Kuhali smo i s nekima od najpoznatijih domaćih chefova - Markom Palfijem, Matijom Bogdanom, Raulom Lajtmanom, Mašom Salopek i Ines Jurišić. Naša Lidija Lončarić okupila je, naime, sve bitne faktore gastroscene iz Međimurja i suočila ih s našim zadatkom - skuhajte nam jedno jelo koje za vas predstavlja Međimurje. No, povela je i Afriku put Azije te stavila Tihomira Krkleca na test, koji je odradio baš slasno i majstorski.

image
Dobra Hrana, Ljeto 2025/

Naša Maja Šokčević Lovrić na trenutak je, doduše samo virtualno, otputovala na Tajland u goste Nikoli Lesaru, koji joj je ispričao sve o životu s bratom u Phuketu i otvorenju još jednog zajedničkog restorana.

Kako je azijska kuhinja sinonim za bogatstvo namirnica i okusa, sastavili smo i listu nezaobilaznih azijskih jela u Hrvatskoj te popis namirnica i dodataka koje vrijedi kupiti ako se i sami želite okušati u kuhanju nekih od jela za koje vam donosimo recepte. Posebno smo se posvetili ramenu - od toga kako je došao na našu gastronomsku scenu i gdje ćete pronaći najbolji do priča iz prve ruke, onih kojima je ovo jušno jelo pojam savršenstva.

image
Vedran Peteh/Cropix

Majstor učitelj Robert Horvat iz Gastronomada u ljetnom broju Dobre hrane pripremio nam je i pokazao kako napraviti šest sushija ‘iz ruke‘ u koje je ugradio i hrvatske namirnice, a Zoran Šimunić Šime upoznaje nas sa svim prednostima woka - najsvestranijeg alata bogate azijske kuhinje - te kuha neka od nezaobilaznih jela ove popularne kuhinje.

image

Otkrijte bogatstvo japanske kuhinje uz hrvatske namirnice

Dobra Hrana, Ljeto 2025/

U gostima su nam ovaj put Japanka Maki Nagayoshi iz zagrebačkog restorana Pink Pig te bizečki Kinezi, Ivy i Alex Wang i njihov sin Tiger, vlasnici gajničke čajane Jing Yuan Teahouse & Bistro. U goste u Hrvatsku, istražiti vina i vinske regije Dalmacije, došao je i jedan od vodećih vinskih stručnjaka današnjice - Andrew Jefford, kojem je naš suradnik Saša Špiranec bio vodič na tom putovanju donoseći bogatu listu preporuka vina s juga.

image

Donosimo dvije inspiivne priče Azijaca koji žive u Hrvatskoj

Dobra Hrana, Ljeto 2025/

Naravno, početak ljeta ne može proći bez trešanja, pa je naša Slavica Šagolj za ovaj broj osmislila sedam slanih i slatkih recepata s mnogima omiljenim voćem. A pozabavili smo se i viralnim hitom - malom kućnom pekarnicom, za koju je Lidija pripremila pravu gozbu na otvorenom s osam jela.

Naravno, ni to nije sve... Stoga ne propustite novi broj Dobre hrane - čeka vas na kioscima od petka, 20. lipnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 14:33