ŠARMANTNA BEŠTIJA

NOVO MJESTO: Jeste li već posjetili Beštiju?

 Neja Markicevic / CROPIX
"Menu je složen tako da dobro funkcionira i za ručak i za večeru. Mijenjamo ga sezonski i nastavljamo razvijati nova i zanimljiva jela. Glavna misao vodilja nam je pripremiti lagana, a zasitna jela u kojima ćete uživati!"

Skriven u dvorištu u užurbanoj Masarykovoj ulici u centru Zagreba, na kućnom broju 11 smjestio se novi bistro koji jednostavno ne smijete zaobići. Dopadljivog imena Beštija, ovaj novootvoreni restoran naišao je na odobravanje Zagrepčana željnih dobro pripremljenih jela po prihvatljivim cijenama. Iza novog trendi mjesta stoji kreativni tim koji ima i iznimno uspješan burger bar Flying Pig u Jelsi na Hvaru.

Zagreb, 160518. 
Novootvoreni restoran Bestija u Masarykovoj ulici.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Vlasnici Maja Bučić Grabić i Ante Grabić na zagrebačkoj adresi odlučili su ponuditi jela poput crnog rižota od sipe, domaćih njoka s čvarcima i hrenom, dosta dobrog tatarskog bifteka s čipsom od povrća i domaćim kruhom od kiselog tijesta ili svinjetine s komoračem, kaduljom i jabukom.

Zagreb, 160518. 
Novootvoreni restoran Bestija u Masarykovoj ulici.
Na fotografiji: rizoto od sipe.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

- Menu je složen tako da dobro funkcionira i za ručak i za večeru. Mijenjamo ga sezonski i nastavljamo razvijati nova i zanimljiva jela. Glavna misao vodilja nam je pripremiti lagana, a zasitna jela u kojima ćete uživati - objasnila nam je Maja.

Atraktivnog interijera i s vedrim timom kuhara i konobara na čelu s voditeljem Martinom Vajdom, Beštija je odlično mjesto za opuštanje u tišini, iako ste još uvijek u središtu grada.

- Od početka nam je plan bio otvoriti nešto u dvorištu u centru, da nismo previše izloženi i okruženi bukom. - naglasio je Ante.

Zagreb, 160518. 
Novootvoreni restoran Bestija u Masarykovoj ulici.
Na fotografiji: tatarski biftek.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Nakon početne ponude bruncha i ručka, u Beštiji su odlučili produljiti radno vrijeme kuhinje pa tako u slasnim jelima možete uživati od kasnog doručka pa sve do večere, uz posebnu ponudu dnevnog gableca posebno osmišljenog tako da bude gotov za 5-7 minuta, što predstavlja idealno rješenje za poslovne ljude u žurbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:19