JESTE LI IH VEĆ POSJETILI?

NOVO MJESTO: Otvoren Takenoko Bar u samom centru Zagreba, evo čime se žele istaknuti na sceni!

Bojan Zibar

 

Takenoko je ime koje je dobro poznato na domaćoj gastronomskoj sceni. Kao prvi japanski restoran u Hrvatskoj doveo je vrhunski sushi na naše prostore te se popeo u sam vrh najboljih restorana u metropoli. Odnedavno je, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu, u Centru Cvjetni, otvorena svojevrsna barska ekspozitura restorana na dvije etaže pod nazivom Takenoko Bar, čime je značajno obogaćena barska scena glavnog grada.

 

Takenoko Bar postavio je ambicioznu misiju ponuditi svojim gostima nešto novo, uzbudljivo i drugačije, što se posebice ogleda u njegovom uređenju i naravno, samoj ponudi. 

Za dizajn interijera angažirana je kreativna konzultantica Kristina Radić, koja je ostala vjerna prepoznatljivom, tamnijem potpisu Takenoka. Za cjelokupan vizualni brending zaslužan je pak studio Klasja&Zita, odnosno dizajnerice Zita Nakić i Klasja Hajban.

Bojan Zibar
 

Prilikom osmišljavanja ponude za Takenoko Bar, glavna misao vodilja bila je stvaranje ugodnog ambijenta, u koji će se ljudi doći opustiti nakon posla i popiti vrhunsko piće te uz izvrsnu glazbenu podlogu uživati u pogledu na Cvjetni trg i makar nakratko, mislima se isključiti iz svakodnevnog svijeta.

Bojan Zibar
 

Karta pića dovoljno je široka da ispuni preferencije svakog gosta, dok istovremeno sadrži najvažnije etikete i premium brendove da zadovolji i najiskusnije nepce. Ističe se odlična ponuda viskija, zatim rumova, konjaka, ginova, ali i sakea – japanskog vina od riže. Kartu zaokružuju najfinija vina i šampanjci na čaše, a uskoro su u planu i ponešto konkretniji zalogaji, koji će dostojno pratiti sjajnu barsku ponudu.

Bojan Zibar

Bojan Zibar
 

Najveći fokus zasad je ipak na signature Takenoko koktelima, za koje su zadužena dva simpatična i talentirana barmena, sa zavidnim domaćim i inozemnim barskim iskustvom. Upravo njih dvoje, u suradnji s poznatim zagrebačkim studijem Art of Bar predvođen Filipom Lipnikom, koji se bavi razvojem koktel kulture u Hrvatskoj,  osmislili su cijeli niz fantastičnih koktela, poput Rokutake (kombinacija gina, vina od šljive, soka od limuna, šećera od ananasa i Aquafabe), Takenoko martinija (kombiacija gin, sakea, tradicionalnog japanskog čaj, ružine vodice i voda narančinog cvijeta), Summer Milk Punch i brojne druge.

Izdvajamo

Iz drugih medija