WINE&TAPAS BAR BARIĆ

NOVO MJESTO: U Bariću se mogu naručiti isključivo vina s Korčule i Pelješca!

U gradu Korčuli, u srcu stare gradske jezgre s pogledom na more i Pelješac smjestio se Wine&tapas bar Barić.

Ovdje se mogu kušati isključivo hrvatska vina i to ona s Korčule i Pelješca, a sva se toče na čaše.

Na karti se tako nalaze bijela korčulanska vina: pošip, rukatac i grk, ali i neka crna vina s otoka te ponajbolji dingači i postupi s Pelješca. Vina prati i odlična hrana, poput kozica sa salatom od komorača i poriluka, carpaccia od orade, bruschetta s inćunima, rajčicama i karameliziranim lukom, za koju je zadužen mladi chef Mateo Rac.

Ribu i povrće nabavljaju od lokalnih ribara i uzgajivača, a sve ostale namirnice, ako nisu s Korčule, imaju potpis “domaće”. - Prije pet godina uredili smo staru kuću iz 14. stoljeća, a jedan od razloga da otvorimo ovakav bar je i taj što sada imamo razlog biti tri, četiri mjeseca na moru - kaže vlasnik bara, arhitekt Otto Barić i nastavlja:

- Meni su hrana i vino životna strast pa je otvorenje ovog mjesta nešto što me veseli. Generalna ideja ovog koncepta je jednostavna; ponuda i prezentacija moraju imati kvalitetu koju ja i sam želim dobiti kada dođem u neki bar ili restoran, a da cijene budu prihvatljive. Ovaj wine&tapas bar ima priču koja zove na jedno od najljepših mjesta na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:10