Ritam scene

Novo mjesto u Novom Zagrebu! Zagrebačka slastičarnica na još jednoj adresi

 Bojan Zibar/Press
Povodom otvorenja nove lokacije u ponudu su uvrstili i četiri nova kolača koji okusima i bojama interpretiraju godišnja doba

Posljednjih nekoliko godina zagrebačka gastro ponuda je procvjetala te samim time glavni grad smjestila rame uz rame svjetskim metropolama. No, da slatkih adresa treba uvijek i više, znaju i u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent koja ovog petka, 17. ožujka, otvara lokal i preko Save.

Svake nove sezone, a ovisno o godišnjem dobu, Orijent u svoju ponudu uvrsti nove slastice, ponekad napravljene kombinacijom i spajanjem nespojivih okusa. Tako su povodom otvaranja nove lokacije u Novom Zagrebu, točnije u Sigetu, odlučili predstaviti nove okuse najpopularnijeg deserta na svijetu. Slatki noviteti nose naziv Le Quattro Stagioni, a inspirirani su brojem 4 koji je povezan s organizacijom, strpljenjem, odanošću i povjerenjem, ali i stranama svijeta te, između ostalog, osnovnim elementima kao što su: zemlja, voda, vatra i zrak.

image
Bojan Zibar/Press

"Također, djetelina s četiri lista simbol je sreće, što znači da i četiri nova kolača isto tako simboliziraju sreću, ali onu slatku. Postoji još puno simbolike vezane za broj četiri, no slastičarnica Orijent u ovom se slučaju, baš poput velikana klasične glazbe - Vivaldija, referira na četiri godišnja doba", rekli su u Orijentu.

Zaigrani slastičari kombinacijom sezonskih namirnica kroz svaki kolač jedinstvenim okusom predstavljaju po jedno godišnje doba. Jedno im je zajedničko, sastoje se od jedinstvenog temelja kojeg čini meki keks preliven ukusnom bijelom čokoladom i obasipan sjeckanim najtraženijim orašastim plodom, bademom.

image
Bojan Zibar/Press

Jagoda kao predstavnica veselog proljeća u kojem se sve rađa ispočetka, kao glavnu ulogu ima prozračni mousse te insert od džema od jagoda, a ta savršena crvena kocka začinjena je bijelom čokoladom i sjeckanim pistacijama na vrhu.

image
Bojan Zibar/Press

Ljeto predstavlja najzdravija namirnica današnjice - borovnica, koja u kombinaciji s pločicom marcipana, mousseom te insertom od džema od borovnice daje savršenu voćnu rapsodiju okusa u kojoj će uživati svako nepce.

image
Bojan Zibar/Press

Jesenski ugođaj donosi spoj moussea od limete, insert od limete i lemon-curda te na vrhu glazure orange-curd i krokant.

image
Bojan Zibar/Press

Iako je zima hladno i tmurno godišnje doba, njen kockasti predstavnik je kombinacija čokoladnog moussea s čilijem, insert od lješnjaka i nezaobilazne karamele, koji je završen bijelom čokoladom i suhim paprom.

Mnogima poznata zagrebačka destinacija na kojoj možete uživati u slasticama, zbog potrebe za širenjem i većim prostorom, a uz dobro poznatu lokaciju Maksimirska cesta 34, sutra otvara novu poslovnicu u Sigetu, na adresi Froudeova ulica 1.

image
Bojan Zibar/Press

Novootvorenim prostorijama vladaju neutralni tonovi, upotpunjeni upečatljivim bojama i detaljima modernog dizajna koji cjelokupni ambijent čine ugodnim. Tako je i južni dio grada Zagreba dobio mjesto na kojem će obožavatelji popularnih deserta uživati te graditi slatke uspomene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:46