Zdrav i fin, privukao je mnoge, pa su počele stizati molbe za dodatnim količinama. I tako je Jelena iz dana u dan pripremala zdravi sok i sama ga distribuirala najprije prijateljima, a onda prijateljima prijatelja i krug se širio. Budući da je nakon velikog stresa u poslu ujedno odlučila i zdravo se hraniti, počela je kod kuće kuhati vegansku hranu.
S njom je bilo jednako kao i sa sokom. Odjednom je kuhala veliku količinu porcija, a narudžbe su pljuštale sa svih strana. Tada je Jelena Tomašević odlučila otvoriti veganski restoran koji je vrlo brzo postao popularan ne samo kod vegana i vegetarijanaca nego i mnogih koji u sredini dana žele pojesti uravnotežen i prije svega zdrav obrok.

- Kad imaš dobru vibru oko sebe i baš onda kada se idealno poslože stvari, tada kreću projekti - komentirala je Jelena Tomašević svoj novi izazov - pekaru Simple Bake, otvorenu u neposrednoj blizini njezina restorana Simple Green By Jelena, u zagrebačkoj Zelinskoj 5.


- U restoranu smo stalno dobivali upite nudimo li bezglutenski kruh. Doma sam ga pekla za sebe, a onda sam pomislila zašto ne bih i za druge. Međutim, raditi velike količine bezglutenskog kruha i nije tako jednostavno. Upoznala sam nove ljude koji su vješti u pekarstvu, slušala i čitala savjete i probleme mnogih s intolerancijom na gluten, pa i celijakijom i odlučila otvoriti pekarnicu - nastavila je priču Jelena, slažući u vitrinu pekarnice upravo pečene pizze koje su bezglutenske i veganske! Uz pizze su stajale i svježe pečene focaccie, a u drugim vitrinama kruhovi i kruščići, peciva (i ona s kurkumom te prahom cikle), a nude se i kolači.


- Trenutno pečemo kolač s jabukom, s jabukom i šljivom te s rogačem i narančom, a uskoro ćemo nuditi i muffine te brownieje, naravno, sve bez glutena. Povezala sam se s najpoznatijim servisima za dostavu hrane, tako da svatko može kod kuće naručiti ne samo veganski obrok iz restorana nego i kruh, pizzu, ukratko, sve što nudimo u Simple Bakeu - dodala je Jelena.


- Iako je cjelokupna ponuda pekarnice sastavljena od bezglutenskih proizvoda, bez namirnica životinjskog porijekla, bez bijelog šećera, a umjesto kvasca imamo vlastitu kulturu kiselog bezglutenskog kvasa, ipak napominjem da je ovo mjesto za sve one koji se žele zdravo hraniti, za one s intolerancijom na gluten, ali ne i za celijakičare. To je ozbiljna bolest koja ne trpi ni minimalnu kontaminiranost i traži drugačiji pristup prehrani - naglasila je Jelena, užurbano uslužujući goste koji su neprestano ulazili u pekarnicu jer svako malo su na police iz pećnice stizali vrući proizvodi (fini, odlično začinjeni i ukusni) koji su širili onaj primamljiv miris svježeg kruha.
Komentari
0