IZ ZAGREBA

NOVO MJESTO U ZAGREBU: Pekara Simple Bake drugi je projekt Jelene Tomašević, zaljubljenice u sve vegansko!

 Marko Todorov / HANZA MEDIA
Sve je počelo sa zelenim sokom. Naime, nakon što je Jelena Tomašević, uspješna brend menadžerica za poznate kozmetičke kuće, prije više godina odlučila stati na loptu i živjeti drukčijim, zdravijim ritmom, počela je za sebe pripremati sok čiji je glavni sastojak bio (i još jest) jabuka.
Sve je počelo sa zelenim sokom. Naime, nakon što je Jelena Tomašević, uspješna brend menadžerica za poznate kozmetičke kuće, prije više godina odlučila stati na loptu i živjeti drukčijim, zdravijim ritmom, počela je za sebe pripremati sok čiji je glavni sastojak bio (i još jest) jabuka.

Zdrav i fin, privukao je mnoge, pa su počele stizati molbe za dodatnim količinama. I tako je Jelena iz dana u dan pripremala zdravi sok i sama ga distribuirala najprije prijateljima, a onda prijateljima prijatelja i krug se širio. Budući da je nakon velikog stresa u poslu ujedno odlučila i zdravo se hraniti, počela je kod kuće kuhati vegansku hranu.

S njom je bilo jednako kao i sa sokom. Odjednom je kuhala veliku količinu porcija, a narudžbe su pljuštale sa svih strana. Tada je Jelena Tomašević odlučila otvoriti veganski restoran koji je vrlo brzo postao popularan ne samo kod vegana i vegetarijanaca nego i mnogih koji u sredini dana žele pojesti uravnotežen i prije svega zdrav obrok.

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

- Kad imaš dobru vibru oko sebe i baš onda kada se idealno poslože stvari, tada kreću projekti - komentirala je Jelena Tomašević svoj novi izazov - pekaru Simple Bake, otvorenu u neposrednoj blizini njezina restorana Simple Green By Jelena, u zagrebačkoj Zelinskoj 5.

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

- U restoranu smo stalno dobivali upite nudimo li bezglutenski kruh. Doma sam ga pekla za sebe, a onda sam pomislila zašto ne bih i za druge. Međutim, raditi velike količine bezglutenskog kruha i nije tako jednostavno. Upoznala sam nove ljude koji su vješti u pekarstvu, slušala i čitala savjete i probleme mnogih s intolerancijom na gluten, pa i celijakijom i odlučila otvoriti pekarnicu - nastavila je priču Jelena, slažući u vitrinu pekarnice upravo pečene pizze koje su bezglutenske i veganske! Uz pizze su stajale i svježe pečene focaccie, a u drugim vitrinama kruhovi i kruščići, peciva (i ona s kurkumom te prahom cikle), a nude se i kolači.

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

- Trenutno pečemo kolač s jabukom, s jabukom i šljivom te s rogačem i narančom, a uskoro ćemo nuditi i muffine te brownieje, naravno, sve bez glutena. Povezala sam se s najpoznatijim servisima za dostavu hrane, tako da svatko može kod kuće naručiti ne samo veganski obrok iz restorana nego i kruh, pizzu, ukratko, sve što nudimo u Simple Bakeu - dodala je Jelena.

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 040320.
Zelinska ulica.
Pekarnica Simple Bake by Jelena. 
Na fotografiji: ponuda proizvoda. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

- Iako je cjelokupna ponuda pekarnice sastavljena od bezglutenskih proizvoda, bez namirnica životinjskog porijekla, bez bijelog šećera, a umjesto kvasca imamo vlastitu kulturu kiselog bezglutenskog kvasa, ipak napominjem da je ovo mjesto za sve one koji se žele zdravo hraniti, za one s intolerancijom na gluten, ali ne i za celijakičare. To je ozbiljna bolest koja ne trpi ni minimalnu kontaminiranost i traži drugačiji pristup prehrani - naglasila je Jelena, užurbano uslužujući goste koji su neprestano ulazili u pekarnicu jer svako malo su na police iz pećnice stizali vrući proizvodi (fini, odlično začinjeni i ukusni) koji su širili onaj primamljiv miris svježeg kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 21:22