MASLINOVO ULJE

NOVO RUHO CHIAVALON ULJA: Neobično pakiranje inspirirano istarskom arhitekturom!

Inspirirana tradicionalnom istarskom arhitekturom i suvremenom umjetnošću, Chiavalon maslinova ulja dobila neobično pakiranje.

Obitelj Chiavalon iz Vodnjana vjerojatno je najviše nagrađivani proizvođač ekstra djevičanskih maslinovih ulja u Hrvatskoj, a njihovo je «Ex Albis» maslinovo ulje uvršteno među top 25 ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu iz ekološkog uzgoja. I dizajn njihove ambalaže rijetko prolazi nezapaženo kod svjetske stručne javnosti.

 

S obzirom na svjetski ugled kojeg su do sada postigli, obitelj Chiavalon odlučila je svojim brendom promovirati Istru pa su nedavno lansirali posebno poklon izdanje zanimljivog suvenirskog formata. Svaka je boca postala minijaturna tradicionalna istarska kuća s ilustracijama inspiriranima umjetnošću.

 

„Mi stvaramo u Istri, na ideji sljubljivanja starih običaja, suvremene tehnologije i umjetnosti kao vizije za budućnost“, kaže Tedi Chiavalon i ističe kako je stoga idealan smjer izgleda ambalaže bio spoj specifičnog povijesnog nasljeđa i umjetnosti koja prožimlje Istru na svakom koraku.

 

„Vodnjan je posljednjih godina postao specifičan po vibrantnoj umjetničkoj sceni i muralima koji krase njegove kuće pa je to bila inspiracija za oblikovanje, a ilustracije na ambalaži, osim murala, simboliziraju i film i glazbu kao umjetnosti po kojima je Istra poznata», kaže Nebojša Cvetković, art direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey koja je i ovaj put zaslužna za ideju, dok je za produkt dizajn bila zadužena Sanja Rotter.

 

Osim što će, nadaju se, sama po sebi pomoći širenju priče o Vodnjanu i Istri diljem svijeta, ova bi pakiranja mogla postati i jedan novi istarski suvenir.

Izdvajamo

Iz drugih medija