OD MORA DO RAVNICE

Novo u Osijeku: ‘Slavonci obožavaju svježu morsku ribu, stalno se vraćaju po još! Planiramo širenje sve do Vukovara‘

U Osijeku je otvorena ribarnica Marigos, novo mjesto za sve ljubitelje morske ribe. Iza ovog ambicioznog projekta stoje Bruno Štuc i njegov poslovni partner Marko Aračić...

Nakon uspješnog početka u Slavonskom Brodu, ribarnica Marigos otvorila je svoja vrata i u Osijeku. Iza ovog poduzetničkog pothvata stoje Bruno Štuc i njegov kum te poslovni partner Marko Aračić – jedan po struci zavarivač, drugi tehnički crtač, ali obojicu povezuje ljubav prema morskoj hrani i poduzetništvu.

image
Marin Franov/Cropix

"Kum i ja smo još pretprošle godine pričali o zajedničkom poslu. Obojici nam je falilo da u našem kraju možemo kupiti nešto morsko, nešto što miriše na Jadran. I tako smo došli na ideju – ajmo otvoriti ribarnicu", prisjeća se Štuc.

Prva je ribarnica otvorena 2023. na tržnici u Slavonskom Brodu, a sada je stigla i osječka verzija.

U Osijeku se, za razliku od Broda, nudi isključivo svježa morska riba i plodovi mora, dok brodska ribarnica ima i zamrznutu ponudu.

"I u Slavonskom Brodu i u Osijeku nedostajala su mjesta gdje se može kupiti kvalitetna morska riba. U osnovi, jedini smo, osim koliko znamo Metroa, koji to nude", pojašnjavaju.

image
Marin Franov/Cropix
image
Marin Franov/Cropix
image
Marin Franov/Cropix

Ponuda u Marigosu bogata je i raznolika – od brancina, zubaca, škrpine i grdobine, preko lignji, hobotnica i lososa...

"Kad krene sezona plave ribe, ponuda se širi, ali trenutno je više bijele ribe. Riba nam dolazi iz cijele Europe – najviše s Jadrana, ali i iz Italije, Grčke i drugih zemalja."

Kupci su, kažu, oduševljeni.

"Reakcije Osječana su iznad očekivanja – ljudi dolaze, vraćaju se, preporučuju nas. Puno im znači što nudimo i uslugu čišćenja ribe – bez toga bi, iskreno, imali puno manje posla."

image
Marin Franov/Cropix

Radno vrijeme razlikuje se po gradovima – u Slavonskom Brodu ribarnica radi od ponedjeljka do subote, dok su u Osijeku otvoreni od utorka do subote. Već prvog dana u Osijeku, kažu kroz smijeh, došla je i inspekcija.

"Početak je uvijek najteži – fali ti jedan papir, jedan komad opreme… Ali kad se uhodaš, sve ide lakše."

Brunov otac već 18 godina ima uzgajalište dagnji u Slinama kraj Starigrada, no sin priznaje da su on i kum u početku više voljeli jesti nego što su znali o ribarstvu. No danas s ponosom stoje iza brenda koji širi duh mora duboko u kontinentalnu Hrvatsku.

image
Marin Franov/Cropix

Planovi tu ne staju – Bruno i Marko žele Marigos proširiti i na druge slavonske gradove.

"Vinkovci, Đakovo, Vukovar... sve je to u planu", otkrivaju, iako priznaju da će, nakon dvije otvorene ribarnice u kraćem vremenskom roku, širenje ipak još malo pričekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 15:45