UGLEDNI IZBOR

Objavljeno koji su restorani u Hrvatskoj dobili Michelinove zvjezdice, evo popisa

 Facebook Page/
Svi restorani zadržali Michelinove zvjezdice, iznenađenje je samo zelena zvjezdica

Michelin je ponovno u Hrvatskoj! Ovog puta nije bilo nikakvih iznenađenja. Svi koji su i imali zvjezdice su ih i zadržali. U odabranom društvu je deset hrvatskih restorana: šibenski Pelegrini, dubrovački Restaurant 360, rovinjski Monte i Agli Amici, zagrebački Noel, kvarnerska Draga di Lovrana, novaljski Boškinac i Lešić Dimitri s Korčule, kvarnerski restoran Nebo by Deni Srdoč u hotelu Hilton te lošnjski restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra.

Zelenu zvjezdicu dobila je Konoba Mate na Korčuli dok je Zinfandels zagrebačkog hotela Esplanade potvrdio prošlogodišnju. Zelena zvjezdica služi kao priznanje inspirativnoj predanosti u korist održivosti i odgovornije gastronomije.

S obzirom na to da se osim dobivanja novih zvjezdica one mogu i izgubiti, chefovi iz spomenutih restorana sa svojim timovima neumorno rade cijele godine kako bi opravdali povjerenje Michelinovih inspektora, ali i publike koja vjeruje u tu međunarodnu oznaku gastronomske izvrsnosti. Osim zvjezdica, Michelinovi inspektori objavljuju i preporuke restorana koje u pojedinoj državi vrijedi posjetiti, što djeluje kao poticaj ugostiteljima da se još više posvete kvaliteti svoje ponude.

Bib Gourmand su dobio je restoran Šug iz Splita.

Prošle godine Bib Gourmand preporuku dobili su konoba Malo selo iz Buja, Alla Beccaccia iz Valbandiona te Izakaya iz Zagreba. Michelinova zvjezdica je ono što svaki chef potajno priželjkuje u svojoj karijeri. Pljesak gostiju nemjerljiva je jedinica zadovoljstva za koju živi cijeli kuharski tim, ali dobivanje spomenute zvjezdice je trenutak koji se pamti cijeli život. Za nju je potreban perfekcionizam, trud, rad, upornost i što je najvažnije strast i ljubav prema kuhanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:35