ZNATE LI KOJA JE?

OMILJENA TJESTENINA ANTHONYJA BOURDAINA: Baš uvijek ju naručuje kad posjeti Rim, a evo kako ju jednostavno možete napraviti i kod kuće!

 Anthony Bourdain Parts Unknown Facebook page
Jednostavno je!

U jednoj epizodi No reservations, Bourdain je posjetio skriveni restoran u Rimu i naručio tanjur ove tjestenine. Toliko mu se svidjelo da bi se zbog njega, kako je rekao, odrekao puno važnih životnih iskustava. Isprobajte ga i vi!

Izvorni recept

Izvorni recept uključuje špagete broj 5 (sustav numeriranja tjestenine koji označava debljinu tjestenine), svježe mljeveni crni papar i Pecorino Romano DOP, koji se radi od ovaca koje pasu na području regija Sardegna, Lazio i dijela Toskane. Vi, naravno, kod kuće iskoristite namirnice do kojih možete doći.

Trebat će vam:

320 g špageta
125 g Pecorina Romana DOP
4 žličice svježe mljevenog crnog papra
5 žličica soli

Cacio e Pepe - spaghetti with cheese and pepper
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Stavite kuhati vodu za tjesteninu sa soli. Pecorino naribajte na najsitniji dio ribeža jer sir mora biti što sitnije riban. Pomiješajte naribani Pecorino i papar. Kad voda proključa, stavite tjesteninu. Kuhajte ju dok ne postane al dente. Tajna ovog jela je kremasti umak, a ovako ćete ga pripremiti: papar i sir stavite u veliku posudu, dovoljno veliku da u nju možete dodati svu tjesteninu. Kad je tjestenina kuhana, dodajte jednu zaimaču vode od kuhanja tjestenine u sir i papar kako biste dobili kremasti umak. Tjesteninu ocijedite i dodajte ju papru i siru te sve dobro promiješajte. Poslužite s još ribanog Pecorina i papra. Pojedite brzo, prije nego umak postane prečvrst!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:59