Zagrebački El Toro Restaurant & Bar na adresi Ul. fra Filipa Grabovca 1 radi još samo do kraja tjedna! Naime, kako doznajemo iz pouzdanog izvora, u nedjelju, 16. lipnja 2025., ovaj zagrebački restoran, koji se proslavio zahvaljujući kuhinji chefa Maria Mihelja na čelu koje je bio punih osam godina, trajno zatvara vrata. Zanimljivo je primijetiti kako ova vijest dolazi niti tri mjeseca od odlaska chefa Mihelja s pozicije korporativnog chefa Best Restaurants Groupe o čemu smo vam prvi pisali krajem ožujka ove godine. Za to je vrijeme Mihelj, podsjetimo, osim za steakhouse El Toro bio zadužen i za još popularniji zagrebački restoran Maredo, na adresi Ul. Florijana Andrašeca 14.
Vlasnici restorana koji je Zagrepčanima i njihovim gostima među prvima na sceni približio latinoameričku kuhinju navodno u planu imaju malo drugačiji koncept za budućnost. Kako doznajemo, plan je po zatvaranju El Toro Restaurant & Bara u cijelom prizemlju provesti ozbiljne građevinske radove kako bi u njemu napravili jednu veliku kuhinju sa šest koncepata.
"Naravno, treba vidjeti hoće li se s time složiti i vlasnik prostora, koji mora odobriti sve građevinske radove", govori naš izvor. Nadalje nam otkriva kako je plan bio da koncept dark kitchena, odnosno njih šest, zaživi na jesen - točnije u listopadu 2025. Prenamjena prostora značila bi i da bi se smanjio broj zaposlenih na tom mjestu s postojećih 22 barem za pola.
Prostor na kojem je prije El Tora nekad bila pizzeria Baschiera uskoro će se tako naći bez gostiju, a hoće li ostati u svrhu ugostiteljstva i pod ovim vodstvom tek ćemo vidjeti, jer nije nepoznato kako stanarima na toj adresi nije odgovaralo radno vrijeme do kasno u noć.
O ovim novostima u El Toru još ne govore ništa, no da je to šteta za zagrebačku gastro scenu - svakako bismo se složili, jer se ondje jelo ukusno, pošteno i po fer cijenama, o čemu smo pisali i u recenzijama našeg izbora Dobri restorani u kojemu je 2022. El Toro osvojio treće mjesto u kategoriji Restoran kreativne urbane kuhinje. Svi koji su ga posjetili znaju kako se proteže na dva kata, moderno je uređen, smješten na samom uglu dviju prometnica, a preko puta restorana ima i veliku terasu koja je ograđena visokom zelenom ogradom.
Podsjetimo, chef Mihelj posljednje je četiri godine prije odlaska bio na poziciji executive chefa El Toro i Maredo restorana, no ovog se proljeća pozdravio s dugogodišnjim suradnicima i krenuo u nove poslovne vode.
Kako nam je tada ispričao, plan mu je napraviti studio u kojem će kuhati, snimati i održavati radionice uživo, ali i koji će drugi moći iznajmiti za te potrebe. No nisu to njegovi jedini planovi. Što nam je sve tada otkrio možete pročitati i ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....