Ovog tjedna u dvorištu zagrebačkog Petog kupea, u hotelu Zonar i nekoliko barova u Zagrebu održavat će se druženja uz koktele u sklopu Copy Taste festivala. Riječ je o festivalu koji se održava tek drugu godinu, a koji je nastao na inicijativu barmena i vlasnika zagrebačkog bara Peaches&Cream Dominika Bačvardija i Mišela Posavca. O cijelom festivalu i svemu vezano za događanja već smo pisali ovdje, no svakako vrijedi naglasiti i kako, upravo u sklopu Copy Tastea, u Zagreb ovih dana stiže ekipa iz najboljeg bara na svijetu, Handshake Speakeasy, što nikako nije mala stvar.
U Zagreb stižu kako bi najprije održali predavanje u hotelu Zonar, u sklopu kojeg će govoriti o priči koja stoji iza njihovog bara, onog istog koji je krajem 2024. godine proglašen najboljim prema prestižnoj listi The World‘s Best Bar, a istog tog dana, 17. travnja, ekipa iz Handshake Speakeasyja će miksati koktele i u Peaches&Cream baru u Zagrebu, i to s početkom u 21 sat.
Kako bismo vam približili koliko je to velika i važna stvar, posebice ako ste entuzijastični oko koktela i uvijek ih birate ispred piva i vina, reći ćemo kako je u pitanju bar u kojem je popis pića minimalistički, ali se pića spremaju korištenjem naprednih tehnika pa svako zapravo ima dubinu i daleko je kompleksnije nego se na prvi pogled čini. Glavnom barmenu Ericu Van Beeku ponekad je potrebno i do 48 sati pripreme svih sastojaka za određeni koktel kako bi baš sve bilo na mjestu.
U sklopu samog bara u Mexico Cityju nalazi se i laboratorij, gdje ova ekipa svakodnevno eksperimentira s novim okusima, tehnikama i idejama, a proizvode i vlastiti biter.
I upravo ta ekipa, ona o kojoj se već neko vrijeme priča u svijetu koktela i barmena, sada stiže u Zagreb, pa ako još nemate planove kako provesti četvrtak navečer, možda je Peaches&Cream mjesto na kojem želite i trebate biti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....