RECEPTI S PALENTOM

Palenta s paprikom, lukom i sardinama

StockFood

 

100 g instant palente
otprilike 500 ml vode
sol i papar
malo sušene majčine dušice i ružmarina
2 konzerve sardina
2 glavice luka
1 žličica šećera
staklenka pečene oguljene paprike
2 žlice maslinova ulja

StockFood
 

U vodu za palentu stavite sol, papar i začine. Usipajte palentu i skuhajte je prema uputi na pakiranju. Namastite plitki oblik za pečenje i izlijte palentu pa poravnajte površinu. Pustite da se ohladi i stvrdne. U međuvremenu ogulite i tanko narežite luk. Pržite ga na maslinovu ulju, a kad omekša, dodajte šećer da se dodatno karamelizira. Stavite sa strane da se ohladi. Papriku dobro ocijedite i izrežite je na manje komade. Sardine dobro ocijedite i pokušajte ih razdvojiti na filee. Okruglim metalnim oblikom (možete i čašom oštrijih rubova) režite palentu. Slažite je na tanjur, pa na svaku stavite luk, po dva komadića sardine i papriku. Jelo možete ukrasiti svježim grančicama majčine dušice. Ako želite, krugove palente možete nakratko prepržiti na gril tavi pa onda po njima rasporediti luk i papriku.

Izdvajamo

Iz drugih medija