VELIKI USPJEH

Poznata zagrebačka pizzerija ponovno je uvrštena na listu 50 najboljih pizzerija u Europi

 Francos Pizza & Bar/
Ocjenjivači su posebno pohvalili profesionalnu uslugu te kvalitetnu kartu pića

Zagrebačka pizzerija Franko´s Pizza & Bar ponovno je na listi 50 najboljih pizzerija u Europi izvan Italije prema vodiču 50 Top Pizza. Ocjenjivači vodiča obilaze pizzerije, a konačan sud donose promatrajući pizzeriju kao skup niz elemenata koji tvori cjelinu. Ocjenjivači analiziraju uslugu, kvalitetu karte pića, dakle izbor vina, piva ili koktela, estetiku interijera i eksterijera, i čistoću i urednost toaleta. Posebno se fokusiraju naravno na kvalitetu namirnica koju koriste u pizzeriji te na majstorstvo izrade tijesta i u konačnici okus.

Ocjenjivači su opisali zagrebačku Franco´s Pizzu Bar kao pizzeriju s izrazito elegantnim i profinjenim okruženjem gdje se nudi nekoliko stilova pizze od napoletane do scrocchiarellae. Dodali su kako je moguće kušati vrlo dobre primjerke klasika poput marinare i margherite do elaboriranijih pizza. Posebno su pohvalili profesionalnu uslugu i bogatu kartu pića uključujući vino, pivo i koktele.

Prošle godine Franco´s je zauzeo je 45. mjesto, a ove godine su se popeli za dva mjesta na top listi. Od pizzerija iz regije, beogradska pizzerija Majstor i Margarita također imaju bolji plasan nego su to imali 2022. godine, zauzeli su 33. mjesto. Posjetili smo ih prije nekoliko mjeseci, a naše dojmove možete pročitati ovdje. Beogradska pizzerija Pietra zauzela je 39. mjesto, ljubljanska Pop´s Pizza 40. mjesto. Slovenska pizzerija Verace koja je prošle godine također ušla u Top 50, ove godine nije na listi.

Najveće iznenađenje je makedonska pizzerija Matto Napoletano koja je zauzela fenomenalno 25. mjesto. Ocjenjivači su istaknuli kako se ovo mjesto u kratkom vremenu etabliralo upravo zahvaljujući posvećenosti detaljima. Pohvalili su uređenje interijera ali i pizzu sa stracciatellom i Prosciuttom di Parma te kartu pića koja prije nije bila toliko kvalitetna, a u kratkom vremenu su uspjeli napraviti veliki pomak naprijed.

Listu 50 najboljih pizzerija u Europi (izvan Italije) možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 14:05