Umro je u blizini svog restorana u Lyonu, potvrdio je chef blizak obitelji prenosi BBC. Paul Bocuse veliko je ime u svijetu gastronomije, a vrtoglavu slavu počeo je stjecati još 1970. godine kao začetnik pravca "nouvelle cuisine" koji je propagirao daleko zdraviji način kuhanja od dotadašnjeg.
Njegov restoran L'Auberge du Pont de Collonges okitio se s tri Michelinove zvjezdice još 1965. godine. Proglašen je "chefom stoljeća" po izboru Gault-Millau-a još 1989. godine, te se ponovno ovjenčao istim priznanjem po izboru Culinary Institute of America 2011. godine.
"Paul Bocuse je mrtav. Gastronomija je u žalosti" rekao je gospodin Collom, gradonačelnik Lyona već 16 godina.
"Gospodin Paul je Francuska. Jednostavnost i velikodušnost. Izvrsnost i umijeće života. Papa gastronomije nas je napustio. Neka naši chefovi u Lyonu kao i u svakom kutku svijeta još dugo održavaju na životu plodove njegove strasti" zaključio je Calleb kako prenosi BBC.