COOL IDEJA

PRIRODA I TEHNOLOGIJA: Rene Redzepi predstavio je genijalnu aplikaciju za prepoznavanje bilja!

 DANSK Hulebyg Official Facebook Page
Rene Redzepi predstavio novu aplikaciju za prepoznavanje bilja i to ovisno o sezoni i podneblju u kojem se nalazite na godišnjoj konferenciji World’s 50 Best Talks u Barceloni.

Svjetski poznati chef danske Nome, Rene Redzepi najavio je lansiranje aplikacije Vild Mad na konferenciji World’s 50 Best Talks u Barceloni. O čemu se zapravo radi? Naime, Rene vjeruje kako smo svi mi zapravo tragači za hranom, a kako smo zapravo zaboravili prenositi znanja o namirnicama na mlađe generacije. Tako danas školarci nerijetko misle kako kakao (napitak) dolazi od smeđih krava te tvrdi kako bi uz računanje, pisanje i izražavanje bilo prijeko potrebno ponuditi im i znanje o hrani koju konzumiraju.

Introducing VILD MAD from madfeed.co on Vimeo.

Vild mad u prijevodu s danskog znači divlja hrana i aplikacija je zamišljena kao besplatan i javno dostupan izvor znanja o bilju u prirodi. Hrana ne dolazi iz supermarketa i jedino ispravno je okrenuti se iskonskom izvoru - prirodi.

Rene Redzepi Official Facebook Page

Osim enciklopedije bilja, dostupni su i recepti pa tako odmah možete dobiti i ideju kako pripremiti ubrano blago. Aplikacija je zasad napravljena za dansko podneblje, ali vjeruju kako će i ostale zemlje shvatiti važnost aplikacije te krenuti u njihovom smjeru. Aplikacija potiče kako male tako i velike da izađu u prirodu, da ispituju, proučavaju, a zatim i skuhaju "ulov" koji naravno varira od podneblja i sezone u kojoj se nalaze.

Rene Redzepi Official Facebook Page

Redzepi je razvijao aplikaciju četiri godine u suradnji s neprofitnom udrugom MAD. Osim aplikacije razvijen je i kurikulum za danske školarce. Aplikacija je besplatna i dostupna na App Storeu i na Google Playu na danskom i engleskom.

DANSK Hulebyg Official Facebook Page

Bacite pogled na njihov Instagram profil i web stranicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:35