ZLATNA GOZBA NOGOMETNE ZVIJEZDE

PRISJEO MU ODREZAK OD 24-KARATNOG ZLATA: Napali zvijezdu Bayerna zbog ekstravagantne gozbe u Dubaiju!

 Arhiva Jutarnjeg lista
Ribery žestoko kažnjen jer je izvrijeđao sve koji su mu zamjerili što je pojeo meso umočeno u 24-karatno zlato

Nogometaš Bayerna, najjačeg njemačkog nogometnog kluba, Franck Ribery našao se u središtu velikog skandala nakon što je objavio jednu fotografiju na društvenoj mreži Instagram. Ribery je u petak u društvu supruge večerao u poznatom restoranu u Dubaiju kod slavnog kuhara Nusreta Gokcea. Njegovu su kuhinju došli probati i mnogi drugi Riberyjevi kolege, primjerice Diego Armando Maradona i David Beckham.

Arhiva Jutarnjeg lista

Ribery i njegova supruga naručili su isto jelo - odrezak umočen u 24-karatno zlato po cijeni od 1200 eura. Kada je, hvaleći se skupom večerom, Ribery objavio fotografiju zlatom optočenog odreska, dočekala ga je salva uvreda i kritika zbog razbacivanja novcem.

Arhiva Jutarnjeg lista

Ribery kritike nije dobro podnio i ispalio je svima kritičarima: “2019. godine supruga i ja se nećemo se sustezati. Počet ćemo sa svim zavidnim ljudima, mrziteljima, svima koji su nastali iz probušenog kondoma. Je* vaše majke, vaše bake i čitavo vaše porijeklo. Ništa vam ne dugujem. Svoj uspjeh dugujem isključivo Bogu, sebi i onima koji su vjerovali u mene. Svi vi ostali samo ste kamenčić u mojoj čarapi”, poručio je Ribery.

Arhiva Jutarnjeg lista

Osim na svoje sljedbenike na Instagramu, Ribery se okomio i na “pseudonovinare” pitajući ih zašto nisu o njemu pisali kada je dao velike donacije potrebitima. “Radije pišete o mome obiteljskom odmoru, pratite sve što radim i što jedem... Da, uvijek ste tu radi takvih banalnosti”, poručio je njemačkim novinarima Bayernov napadač. Njegova reakcija na loše komentare privukla je još više pažnje i brzo prerasla u skandal koji je došao do uprave njegova kluba i trenera Nike Kovača.

Soccer Football - Bundesliga - Hannover 96 v Bayern Munich - HDI-Arena, Hanover, Germany - December 15, 2018  Bayern Munich coach Niko Kovac before the match   REUTERS/Fabian Bimmer  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
Fabian Bimmer / REUTERS

Prvo je tražio da mu pokažu snimku, a potom je izjavio za Bild: “Svatko odlučuje za sebe. To je demokratski. Ne smijemo odmah osuđivati. Uvijek treba poći od sebe, a zatim gledati druge. Ako uopće i treba gledati druge”. No, novinari se nisu složili. Bild je u svom komentaru napomenuo da Bayernovi čelnici moraju razmisliti o suspenziji Riberyja iako je zvijezda kluba.

“Trebaju se držati svojih riječi i principa koje zastupaju. U pitanju je njihov kredibilitet”, navodi se u komentaru Bilda nakon kojeg je reagiralo Bayernovo vodstvo.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić potvrdio je kako je Franck Ribery kažnjen “vrlo visokom kaznom”. “Bayern ne tolerira takve riječi”, poručio je Salihamidžić te uz to otkrio da je Ribery s obitelji bio pozvan u restoran za vrijeme odmora u Dubaiju i da nije sam platio to ekstravagantno i skupo jelo. Dodao je da se igrač imao pravo braniti, ali je “nažalost koristio krive riječi”. Ugovor 35-godišnjeg francuskog igrača s Bayernom istječe na kraju sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:05