U Italiji je ovih dana dana održano finale Svjetskog prvenstva u izradi panettonea. Jedno je to od najvažnijih međunarodnih događaja posvećenih omiljenom blagdanskom desertu, a održano je na profesionalnom sajmu hrane, vina i tehnologije u Mostra d‘Oltremare.
Prestižnu titulu je osvojio panettone s Tajvana, a svjetski naslov su primili iz ruku talijanskog tima, prošlogodišnjeg prvaka. Bili su najbolji u kategoriji klasičnog panettonea te u kategoriji čokoladnog panettonea, dok je je u kategoriji najboljeg inovativnog sladoleda od panettonea prvo mjesto odnijela Australija. Ipak, sveukupni pobjednik na kraju je bio Tajvan, drugo mjesto je osvojila Argentina, a treće Australija.
Za titulu se natjecalo devet nacionalnih timova s četiri kontinenta: Argentina, Australija, Brazil, Kina, Njemačka, Japan, Španjolska, Peru i Tajvan.
To prvenstvo u organizaciji Međunarodne federacije za slastice, gelato i čokoladu okuplja slastičare iz cijelog svijeta koji se natječu za prestižnu titulu najboljeg panettonea na svijetu. Finalisti, njih 50, odabrani su u listopadu, a na natjecanju su predstavili klasični panettone, ali i kreativne inovacije kao što su slane verzije panettonea, pandoroso i ukrašeni panettone.
Ovo je jedino timsko prvenstvo na svijetu koje uključuje proizvode napravljene uživo, pod strogim propisima o natjecanju i budnim okom inspektora i kamera, što je omogućilo gledateljima da uživo svjedoče raznim fazama natjecanja. Dok je žiri ocjenjivao kreacije, posjetitelji su mogli uživati u javnim degustacijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....