OSAM MJESECI NAKON OTVARANJA

RECENZIJA JEDNE OD NAJSKUPLJIH PIZZERIJA U GRADU: Za početak, bez rezervacije možete pokušati dobiti stol, ali male su šanse da ćete uspjeti!

Odlazak u Franko’s pizza i bar u Branimirovoj ulici svakako predstavlja novo iskustvo. Za početak, bez prethodnog planiranja i rezervacije možete pokušati dobiti stol, ali male su šanse da ćete uspjeti, čak i sada osam mjeseci nakon otvaranja.

Franko's pizza i bar
Ulica Kneza Branimira 71a
10 000 Zagreb
01 6530 884

Jelo koje se obično smatra brzim i jeftinim prevladavanjem gladi upravo je postalo hedonističko i ne tako jeftino iskustvo. Neke pizze na meniju, naime, prelaze 100 kuna, što je svakako zahuktalo raspravu vrijedi li toliko dati za pizzu. Franko’s je odlično uređen prostor i ničim ne podsjeća na “klasične” pizzerije već je jasno da se interijeru željelo dati luksuzniju notu. Na meniju se od klasika nude Margherita, Bufala i pizza Classic sa šunkom i šampinjonima i njihova se cijena kreće od 56 do 84 kune.

Najskuplja je pizza s jadranskim kozicama i namazom od žute tikve koja stoji 112 kuna. Mi smo se odlučili za Calabrian red, s umakom od rajčice, mozzarellom, pikantnom kobasicom, sušenim nitima chilija i ukiseljenim bijelim lučicama (88 kuna), i Deep in the woods, s mozzarellom, vrganjima, crnim tartufima te dimljenim obrazima crne svinje (110 kuna).

Posebnost je i to što možete birati između tankog, hrskavog tijesta (pizza romana) i onog debljeg, bogatijeg (pizza napoletana) pa smo na preporuku konobara naručili pikantniji nadjev uz tanko tijesto i raskošne vrganje i tartufe uz napoletanski stil tijesta. Unatoč odličnoj vinskoj karti i listi koktela, odlučili smo se za točeno pivo – u ponudi je njemačko svijetlo Bayreuther Brauhaus.

Pizzu smo čekali možda pet minuta dulje nego je uobičajeno, no na stol su stigla dva odlična primjerka svoje vrste. Pikantna romana bila je hrskava, ljutkasta upravo toliko da ljutina ne preuzme sve, a ukiseljene lučice odlično su izbalansirale sve okuse na pizzi. Pizza s vrganjima možda je ipak preobilovala mozzarellom, koja je sakrila komade tanko rezanih dimljenih obraza, ali tijesto je bilo fantastično, kompaktno, a opet ne i žilavo.

Cijelu stvar izdignuli su tanko ribani crni tartufi. Bacimo li pogled na popis sastojaka koji se u Franko’su stavljaju na pizzu, jasno je da ta pizza ne može biti jeftina, no i sastojcima i kvalitetom tijesta te ambijentom i uslugom opravdavaju višu cijenu.

KATEGORIJA: Restoran kreativne urbane kuhinje

HRANA: 9/10

USLUGA: 9/10

AMBIJENT: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:36