DOBRI RESTORANI 2020

RECENZIJA RESTORANA: Ovo je mjesto kakvo bi poželio svaki ljubitelj okusa dalekih kuhinja i vibrantne atmosfere modernih barova i restorana!

 Marko Todorov / CROPIX
 

Time Restaurant & Bar

Petrinjska 7, 10 000 Zagreb

01 3333 660

Red hrane i red zabave (najčešće muzike i plesa) karakteristika je gastrotainment lokala, kako, vidim, nazivaju i Time Restaurant & Bar. “Dinner and a show” koncept je koji je poznat kako u svijetu kabareta tako i u svijetu teatra, dok su plesnjaci s restoranskom ponudom bili na vrhuncu pedesetih godina prošlog stoljeća. Dine’n’dance svoj je povratak doživio prije nekoliko godina u europskim centrima zabave poput Londona, Amsterdama i Berlina, pa se, izgleda, u skromnijem obliku pojavio i kod nas.

Zagreb, 250119.
Petrinjska ulica.
Interijer restorana Time Restaurant and Bar.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Naime, nekadašnje opskurne zalogajnice s “pevaljkama” i vatrogasne zabave s vokalno-instrumentalnim sastavima ipak su tema iz nekih drugih vremena (nadam se!). Restoran i bar dojmljivog su i pažljivo dizajniranog, ponešto tamnog interijera i gastronomskog koncepta osmišljenog oko interpretirane dalekoistočne kuhinje i svepopularnog sushija. Nisam stalan gost, ali treba reći da sam pri svakom dosadašnjem posjetu bio umjereno do vrlo zadovoljan ponuđenim. Ni ovaj put nije bilo drugačije, a rado primjećujem da i u gluho doba između ručka i večere Time ne oskudijeva gostima.

Zagreb, 250119.
Petrinjska ulica.
Interijer restorana Time Restaurant and Bar.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Sushi je ovdje tradicionalno dobar do odličan, sastojci svježi, a i lokalizacija poput Adriatic rolls (pesto, parmezan i tuna) učinila mi se simpatičnom - idejom i okusom. Ramen, koji možete birati u većoj ili manjoj porciji, pri čemu je i potonja obilna, stiže vruć i mirisan, nešto debljih i vrlo ukusnih rezanaca. Juha je čvrsta okusa sa sitnim kockicama piletine, mnogo šitake gljiva i nešto mladog luka, pa funkcionira kao izvrsno krepko jelo u hladno siječanjsko poslijepodne.

Dario Naletilić

Pikantna patka sa soba tjesteninom prosječno je i pomalo nedorečeno jelo za razliku od poke zdjelice sa svinjskom potrbušnicom, koja spada u bolje hrvatske poke uratke čijoj rastućoj popularnosti i sam svjedočim ovih dana.

Dario Naletilić

Carsko meso marinirano i glazirano teriyaki umakom lijepo je narezano na trakice, pa se lako jede štapićima. Kockice ananasa i “wasabi slaw” sladom i kiselinama jako se dobro slažu sa svinjetinom, pa uz sushi rižu u podlozi čine jelo balansiranim i kompletnim.

“Lollipops” za desert ne smijete propustiti, jer se radi o jednom od dekorativnijih deserata na jelovnicima naših restorana, a ni okusi na četiri različita štapića ne zaostaju. Iako vinska lista nudi raznovrstan izbor, uključujući i vina na čaše, ja sam na preporuku raspoloženog konobara odabrao gin’n’tonic s prilično interesantnim džinom Dubrovnik Republic, koji uz krško bilje sadrži i dubrovačke ljute naranče.

Dario Naletilić

Često uz sushi ili egzotičnu hranu uživam u nekom koktelu ili long-drinku umjesto vina, a ovaj put sam pokušao i s domaćim džinom, što mogu toplo preporučiti slobodoumnijem gastronomskom svijetu. Glasnija muzika i preglasni međusobni razgovori osoblja ovaj put nisu umanjili dobar opći dojam servisa, ambijenta i cijelog doživljaja. Time je, definitivno, mjesto kakvo bi u svojem gradu poželio svaki ljubitelj okusa dalekih kuhinja i vibrantne atmosfere modernih barova i restorana.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran urbane kreativne kuhinje

HRANA: 8/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:05