ZA SVA OSJETILA

RECEPT S NOVOG MENIJA CHEFA MARIA MIHELJA: Aromatizirana hobotnica s aioli kremom za onaj ''wow'' efekt!

 Tomislav Brđanović
Trenutno obilato koristim šparoge, medvjeđi luk, mladi krumpir, mrkvice i sve divote koje se nude na obližnjem placu

Od kada je prije godinu dana u Šubićevoj ulici otvorio svoja vrata, restoran El Toro iznena-đuje okusima svojih ponuđenih jela, koja potpisuje chef Mario Mihelj. Misija restorana je od početka bila približiti domaćoj publici latinoameričke okuse, ali ih i sljubiti s domaćim sastojcima. Ovog proljeća, jer meniji se najviše mijenjaju sezonski, chef Mario Mihelj unio je u novi jelovnik još više domaćeg štiha koji je majstorski ukomponirao s “latino okusima”.

Tomislav Brđanović

- Jedva sam dočekao proljeće i svakodnevno ‘šaram’ po tržnici (koja je u neposrednoj blizini restorana). Mlade mrkvice, čimulice, medvjeđi luk, svježe aromatično bilje i naravno prve jagode sami po sebi donose ideje za nova jela u kojima smo nastojali stvoriti savršeni balans između lokalnih namirnica i latino okusa - izjavio je chef Mihelj prezentirajući novi meni u koja su uvrštena jela poput cevichea od argentinskih crvenih kozica s marinadom od citrusa, čilija i maslinova ulja uz grilanu breskvu, ukiseljeni luk i ulje od korijandera.

Zagreb 090317.
Novi restoran na gastro sceni s latniamerickom kuhinjom potpisuje kuhar Mario Mihelj.
Interijer je uredio arhitekt Christian Rendulic iz biroa Arhitektura.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Marinirani steak od tune chef Mihelj poslužio je na kremi od limete, wasabija i đumbira s glaziranom mladom mrkvom i hrskavim spring rolicama od slanutka... Sve jedno bolje od drugog, dobrog balansa okusa, savršenih kombinacija boja namirnica koje na pomno odabranim tanjurima nalikuju na mala umjetnička djela. Zamolili smo chefa Mihelja da nam oda jedan recept sa svog novog menija, a on se odlučio za Aromatiziranu hobotnicu.

Aromatizirana hobotnica

1 hobotnica
voda
aromatizirano maslinovo ulje
6 jaja
2 žlice senfa
1 limun
2 krumpira
maslinovo ulje
stručak medvjeđeg luka
stručak šparoga
sol, papar

Hobotnicu stavite kuhati u vodu dok ne porumeni. Prebacite je u aromatizirano maslinovo ulje sa začinskim travama i confitirajte (kuhajte u ulju do 90 stupnjeva) dok hobotnica ne bude fino mekana.

Tomislav Brđanović

Aioli krema

Žutanjke stavite u blender, dodajte 2 žlice senfa, sok limuna, sol i papar i blendajte dodajući polako ulje i kockice od jednog kuhanog krumpira i povremeno malo hladne vode, a pred kraj medvjeđi luk. Ulja dodajte toliko da smjesa bude kremasta. Servirajte s blan- širanom šparogama i prženim krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:43