Od kada je prije godinu dana u Šubićevoj ulici otvorio svoja vrata, restoran El Toro iznena-đuje okusima svojih ponuđenih jela, koja potpisuje chef Mario Mihelj. Misija restorana je od početka bila približiti domaćoj publici latinoameričke okuse, ali ih i sljubiti s domaćim sastojcima. Ovog proljeća, jer meniji se najviše mijenjaju sezonski, chef Mario Mihelj unio je u novi jelovnik još više domaćeg štiha koji je majstorski ukomponirao s “latino okusima”.
- Jedva sam dočekao proljeće i svakodnevno ‘šaram’ po tržnici (koja je u neposrednoj blizini restorana). Mlade mrkvice, čimulice, medvjeđi luk, svježe aromatično bilje i naravno prve jagode sami po sebi donose ideje za nova jela u kojima smo nastojali stvoriti savršeni balans između lokalnih namirnica i latino okusa - izjavio je chef Mihelj prezentirajući novi meni u koja su uvrštena jela poput cevichea od argentinskih crvenih kozica s marinadom od citrusa, čilija i maslinova ulja uz grilanu breskvu, ukiseljeni luk i ulje od korijandera. |
Marinirani steak od tune chef Mihelj poslužio je na kremi od limete, wasabija i đumbira s glaziranom mladom mrkvom i hrskavim spring rolicama od slanutka... Sve jedno bolje od drugog, dobrog balansa okusa, savršenih kombinacija boja namirnica koje na pomno odabranim tanjurima nalikuju na mala umjetnička djela. Zamolili smo chefa Mihelja da nam oda jedan recept sa svog novog menija, a on se odlučio za Aromatiziranu hobotnicu.
Aromatizirana hobotnica
1 hobotnica voda aromatizirano maslinovo ulje 6 jaja 2 žlice senfa 1 limun 2 krumpira maslinovo ulje stručak medvjeđeg luka stručak šparoga sol, papar |
Hobotnicu stavite kuhati u vodu dok ne porumeni. Prebacite je u aromatizirano maslinovo ulje sa začinskim travama i confitirajte (kuhajte u ulju do 90 stupnjeva) dok hobotnica ne bude fino mekana.
Aioli krema
Žutanjke stavite u blender, dodajte 2 žlice senfa, sok limuna, sol i papar i blendajte dodajući polako ulje i kockice od jednog kuhanog krumpira i povremeno malo hladne vode, a pred kraj medvjeđi luk. Ulja dodajte toliko da smjesa bude kremasta. Servirajte s blan- širanom šparogama i prženim krumpirom.