Rotkvice na tri načina

Pomalo kreće sezona rotkvica i jako se veselimo bojama koje pomalo proviruju na tržnicama.

Ako vam se sviđaju te crvene glavice, a niste baš do kraja sigurni što biste s njima, donosimo vam tri prijedloga. Možda vam neki potakne maštu.

Salata s rotkvicama

Rotkvice odvojite od lišća koje nemojte baciti već od njih napravite juhu ili ih dodajte u miješanu zelenu salatu. Rotkvice narežite na manje komade, dodajte im svježi vlasac i žlicu pinjola koje možete malo i tostirati, prelijte maslinovim uljem i pokapajte limunovim sokom ili jabučnim octom.

Otvorena pita s rotkvicama

Napravite otvorenu pitu od lisnatog tijesta ili tijesta za savijače pa na nju stavite mesnate trakice pancete, naribani parmezan, na tanke kolutiće narezanu rotkvicu i bosiljak. Sve prelijte umakom od kiselog i slatkog vrhnja, limunovog soka, maslinovog ulja, peršina, soli i crvenog papra.

Juha od lišća rotkvice

Odrežite lišće rotkvice s dva svežnja, operite ga i nasjeckajte. Isto učinite i s dva manja poriluka. Na maslacu dinstajte poriluk, dodajte lišće rotkvice, nalijte povrtni ili pileći temeljac i kuhajte petnaestak minuta. Izradite juhu štapnim mikserom, ulijte malo slatkog vrhnja, posolite i servirajte s nasjeckanim rotkvicama i peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 22:08