INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA

SAVJETI ZA POČETNIKE: Postanite majstor u pripremi peke i kotlovine!

Trilj, 210717.
Darko Bakic, frontmen grupe Budjenje pripremio je nedjeljni rucak u svojoj kuci u Trilju. Na fotografiji: teleca peka s domacim krumpirima
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Raznovrsnost načina priprave hrane na otvorenoj vatri, žaru i pepelu čini hrvatsku kulinarsku tradiciju apsolutno neprikosnovenom. Ražanj, rašlje, roštilj, kotlići, kotlovine i peke temelj su gotovo nepreglednog nasljeđa koje se, srećom, najvećim dijelom održalo.

Ukoliko se baš nikako ne možete odlučiti volite li više peku ili kotlovinu, donosimo vam jednu interaktivnu fotografiju koja će vam još više otežati posao! Za pripremu kotlovine je od iznimne važnosti kvalitetno meso i redoslijed dodavanja svih ostalih sastojaka. Kod peke se poigrajte s vrstama mesa pa tako stavite teletinu koja sjajno ide uz malo kozletine ili janjetine od plećke, krumpir, luk, svinjsku mast, krupnu morsku sol, papr i grančice ružmarina.

MIŠEM PREĐITE preko interaktivne fotografije te saznajte koje meso upotrijebiti, bez čega ne smijete ostati te koje su idealne temperature za pripremu peke i kotlovine!