PROVJERENI RECEPTI

SLATKA I MIRISNA MARELICA: Pekmez od marelica

 Marko Miščević
Napokon je stigla na tržnice...

3 kg marelica
na kilogram voća ide 500 g šećera

Marko Miščević

Marelice dobro operite, očistite i narežite na manje komade. Stavite ih u veliku posudu i dodajte šećer. Pustite neko vrijeme da se šećer otopi. U kombinaciji s voćem pustit će dodatnu tekućinu. Posudu stavite na laganu vatru i kuhajte uz neprestano miješanje. Sastojci se moraju kuhati dugo i lagano, stoga si odvojite minimalno dva sata za pripremu. Marelice će se kuhanjem polako raspadati i zgušnjavati. Miješajte da se smjesa ne lijepi za dno posude jer okus neće biti dobar. Još topli pekmez stavljate u teglice i odmah ih zatvorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:44