Umjesto klasičnog vučenog tijesta, nadjev drže rižine kore, a umjesto mesa, punjen je batatom, tako nekako zvučao bi najtočniji opis bureka koji smo probali nedavno, a o kojem se već neko vrijeme naveliko govori. I znamo, znamo, neki će odmah reći kako je burek samo onaj s mesom, a sve ostalo su pite. No, ovdje će vas, sada je već jasno, iznenaditi i puno više od nadjeva.
Ovaj burek, naime, nude u bistrou BioMania, koji se nalazi u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici na broju 56 i jedan je od rijetkih restorana u Zagrebu isključivo posvećen plant based jelima, i već je neko vrijeme veliki hit među veganima, ali i svima onima koji su mu spremni pružiti priliku.
Upravo tu varijantu s batatom, u koju dodaju još i blitvu te poslužuju uz kremu od indijskih oraščića i češnjaka, koja je gotovo identičnog okusa kao i pravo vrhnje životinjskog podrijetla, probali smo ovih dana i prilično nam se svidjela. Burek je bio odlično, bogato i moćno začinjen, izvana lijepo hrskav (bez one gumenaste teksture koja se zna pojaviti kada koristimo rižin papir), a iznutra kremast i već pri prvom zalogaju postalo nam je jasno zašto se u BioManiju gosti vraćaju po još. Porcija je srednja i samo burek bit će vam dovoljan ako niste pretjerano gladni.
Osim ovog, otkad su početkom godine otvoreni, nude i klasični BioMania burek, koji ih je zapravo i proslavio, a koji pune svojim, posebno osmišljenim miksom i također poslužuju uz kremu od indijskih oraščića. Cijene bureka su 9 i 11 eura.
Osim bureka, isprobali smo još i carbonaru, koja nas nije pretjerano osvojila te arancine s gljivama, koji su bili vrlo dobri.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....