U slučaju da idući vikend planirate produžiti za dan ili dva, mogla bi baš to biti idealna prilika za vikend izlet u Međimurje. Osim prekrasnog zelenila, sjajnog vina, piva, mesa z tiblice, turoša i međimurske gibanice, u kojima ćete zasigurno uživati pri svom obilasku, ovo je idealna prilika i da posjetite Street Food Weekend festival u Čakovcu. U pitanju je petodnevno druženje uz dobru hranu, piće i u istoj takvoj atmosferi, u što smo se već uvjerili na prethodnim izdanjima ovog festivala. Na ovogodišnjem će slasne sendviče i druga street food jela pripremiti nekoliko maštovitih izlagača, među kojima se nalazi i naš poznati chef Marko Palfi te novosadska ekipa iz Funka, koja već neko vrijeme osvaja ekipu na hrvatskim festivalima.
Budući da smo imali prilike isprobati nekoliko jela koja će se krajem tjedna nuditi u Čakovcu, svakako vam preporučujemo da se upravo tamo zaputite proslaviti Praznik rada ili, jednostavno, samo provesti opušteni dan s obitelji ili prijateljima, požaliti sigurno nećete.
Posebno nam se svidio sendvič s tanko rezanom, mariniranom vratinom crne slavonske svinje u hrskavoj domaćoj ciabatti s BBQ umakom s kavom, krastavcima, lukom i sirom, koji će se moći kušati na kućici Full Circle by Marko Palfi, a odličan je bio i katsu sando sendvič sa svinjetinom s umakom od miso paste i zrnatog senfa i dodatkom salate od mladog zelja. Inače, kućica Food Anarchy u svojoj će ponudi imati čak tri varijante ovog sendviča. Osim onog sa Sin ravnice svinjetinom, nudit će i pileći katsu sando te s lososom. Cijene će se kretati od 8,50 do 11 eura.
Isprobali smo i pizzu ekipe iz čakovečke pizzerije Špizza, koju su radili s dimljenim kareom, salamom od jelena i vepra, sira s vrhnjem i ribanim turošem, i koja je bila bogata, slasna i taman dobra opcija za počastiti se pravim međimurskim zalogajem kada se već nađete ovdje.
Na festivalu će se predstaviti i Škartoc ljubavi, čiji smo Cubano sendvič sa svinjskom lopaticom, šunkom, spicy kiselim krastavcima, sirom i umakom s karameliziranim lukom i senfom također isprobali i koji će za one jako gladne biti odlična vrijednost za novac. Osim njih, jela s grilla pripremat će ekipa iz Bajzovih dvora, a na festival stiže i ekipa iz varaždinskog Medonje te ranije spomenutog novosadskog bistroa Funk.
Dobro je dodati i da će se svih pet dana festivala, od 30. travnja do 4. svibnja, na čakovečkom Trgu Republike održavati i program za male i velike, pa će tako posjetitelji moći sudjelovati u natjecanju u barskim igrama, košarci, ali i natjecanju u pripremi jela na grillu, pri čemu će moći osvojiti Kamado roštilj, koji je osigurao Metro Hrvatska. Svi zainteresirani moći će se, dakle, prijaviti na ‘Mystery box‘ kuhanje, u sklopu kojeg će im biti ponuđena kutija s namirnicama i određeno vrijeme za pripremu, a žiri predvođen chefom Matijom Bogdanom zatim će odabrati najbolje amatersko jelo.
Na kraju svakako vrijedi dodati kako je ovaj festival posljednjih godina postajao jedan od zanimljivijih na našoj sceni te kako nam se ova godina čini najbogatijom do sada, što je svakako još jedan dodatan razlog da ozbiljno razmislite o izletu u Čakovec ovih dana. Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama festivala – Facebooku i Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....