NOVO MJESTO

U centru Zagreba otvoren je crnogorski GoodFellas, nude američki fast food, a evo i što nas je posebno iznenadilo

Crnogorski lanac restorana brze prehrane započeo je s radom 2013. godine u Podgorici. Odtad su otvorili još nekoliko lokacija, a hvale se vrhunskim sastojcima, posebice svojom mozzarelom. Je li tome stvarno tako provjerili smo..

U Tkalčićevoj ulici, na broju 84, prije manje od tjedan dana otvoren je novi restoran GoodFellas. Otvaranje je najavljivano još od kraja ožujka, na lokaciji pri samom kraju ulice gdje je donedavno poslovao, često živahan, ali još češće prazan, rock pub.

image
Privatni Album

Ime dijeli s istoimenim filmom Martina Scorsesea, a upravo je to ono što je zbunjujuće. Iako se svi koji su gledali film sjećaju ikonične scene u kojoj Paulie žiletom tanko reže češnjak za umak, kao i brojnih drugih scena s talijanskom hranom, poveznice s ovim lancem tu nema. GoodFellas nudi američku brzu hranu, što čini odabir imena pomalo nejasnim.

GoodFellas je službeno otvoren 28. kolovoza, a posjetili smo ga dan nakon. Ušli smo bez velikih očekivanja, no ona su ipak porasla nakon što smo se podsjetili na njihovu priču. Naime, GoodFellas se reklamira kao mjesto s autentičnom američkom brzom hranom i vrhunskim sastojcima, a posebno je zanimljivo što posjeduju vlastitu farmu i visokotehnološku siranu koja dnevno proizvodi i do 500 kilograma sira.

image
Privatni Album

Lokal je uređen u stilu američkih zalogajnica, s crvenim neonskim svjetlima i logotipom istaknutim na više mjesta.

Po našem dolasku, zbog jake kiše sklonili smo se unutra, gdje nas je dočekao prvi šok, jelovnik koji sadrži preveliku, gotovo apsurdnu količinu jela. Osim pizza i burgera po kojima su poznati, na velikim i pomalo nepraktičnim jelovnicima nalazi se još barem sedam kategorija. Salate, predjela, calzone i snack boxovi samo su dio ponude koja broji više od 100 samostalnih jela. S poslovne strane, ovako opsežan jelovnik dugoročno je neodrživ. Zahtijeva držanje ogromne količine različitih sastojaka, što nepotrebno komplicira rad kuhinje, povećava troškove i rizik od bacanja hrane. Topla preporuka vlasnicima bila bi da drastično skrate meni i fokusiraju se na ono što rade najbolje. Odlučili smo se za dva burgera, najmanju pizzu pepperoni i porciju krumpirića.

image
Privatni Album
image

GoodFellas ponuda pizza

Privatni Album

Prvo su stigli burgeri i krumpirići. Burgeri su bili iznenađujuće solidni. Najbolje su im vrlo meke i puteraste lepinje. Cheeseburger (11,50 €) je bio sočan, s lijepo pečenim mesom, dok je Ranch Chicken (7,90 €) sadržao ukusnu i hrskavu piletinu. U oba su sastojci djelovali svježe, što je svakako plus. S druge strane, pommes frites bio je prilično bezvezan, neslan i konfekcijski.

image

GoodFellas pileći burger

Privatni Album
image

GoodFellas burgeri i pommes

Privatni Album

Najveće iznenađenje večeri bila je pizza pepperoni (9,90 €). Iako nas salama nije oduševila, a umak je bio tek prosječan, tijesto je bilo vrlo dobro. Karakteristično za njujorški stil, bilo je tanko i fleksibilno u sredini, ali s reš pečenim, slasnim i hrskavim rubovima. Dno je bilo čvrsto, ali ne i kruto. Za fast food restoran, ovakvo tijesto bilo je ugodno iznenađenje.

image

GoodFellas pizza peperoni

Privatni Album
image
Privatni Album

Zaključno, iako Tkalčićevoj ne treba još jedan fast food objekt, GoodFellas, unatoč brojnim nelogičnostima, radi iznenađujuće dobar fast food. Pizzu možemo preporučiti, ali savjetujemo da se držite klasičnih kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 02:14