NIKOLA BOŽIĆ

U KRIZI SE PROFILIRAJU NAJKVALITETNIJI LJUDI: "Uvjeren sam da će tim koji sastavljam za mobilni program Reshetka biti bolji nego ikad!"

Mario Kučera

Uz pripreme za kup, Nikola je posljednjih tjedan dana vrijeme „trošio” i na razmišljanje o plaćama osoblja u restoranu. Što se istih tiče, Nikola čvrsto vjeruje u „zajedno, u dobrom i u lošem” pa će sve osoblje restorana, njih šestero, primati punu plaću cijelo vrijeme trajanja krize.

Nikolu Božića, gastro entuzijasta koji stoji iza restorana Đurina hiža i mobilnog street food programa Reshetka, „ulovili” smo na telefon netom nakon nedjeljnog potresa koji, nasreću, nije ostavio posljedice na njegov restoran: - Evo upravo se vraćam iz Zagreba, morao sam „skočiti” tamo nešto obaviti, ali sad idem u restoran. Današnje buđenje bilo je prilično strašno.

Iskoristili smo priliku s njim porazgovarati o trenutačnoj situaciji, načinu na koji se s istom nose u restoranu, budući da je društvenim mrežama objavio kako ne samo da ne otpušta radnike već ih dodatno zapošljava.

Mario Kučera

- Zaposlio sam nedavno jednog radnika koji s radom kreće od 1.svibnja, a tražim još troje; grill majstora, osobu za naplatu računa/izdavanje hrane te pića i osobu za pripremu hrane, sve za potrebe Reshetke – govori Nikola.

Reshetka je mobilni street food program restorana s kojim Božić sudjeluje na brojnim natjecanjima. On, usprkos odlukama brojnih organizatora o otkazivanju ili odgodi festivala hrane, ostaje optimističan: - Većina festivala koji su se trebali održati ovaj ili u narednih nekoliko mjeseci je otkazana ili odgođena, ali mi se ipak pripremamo za Svjetski Barbecue Cup 2020. koji će se održati sredinom kolovoza u Sloveniji – govori Nikola.

Sandro Sklepić
 

Uz pripreme za kup, Nikola je posljednjih tjedan dana vrijeme „trošio” i na razmišljanje o plaćama osoblja u restoranu. Što se istih tiče, Nikola čvrsto vjeruje u „zajedno, u dobrom i u lošem” pa će sve osoblje restorana, njih šestero, primati punu plaću cijelo vrijeme trajanja krize.

- Sad je došlo ono loše. Nitko ne smije biti ostavljen na cjedilu. Sreća u nesreći, čini mi se da je ova situacija isprofilirala najbolju radnu snagu pa je ovo odlična prilika za zaposliti prave ljude, ljude s vrhunskim obrazovanjem i čvrstom radnom etikom. I za to koristim ovo vrijeme, da sastavim tim koji će, nakon što sve ovo završi, biti bolji nego ikad – izravan je Nikola.


Mario Kučera

Đurinu hižu su zatvorili još prošlu nedjelju, prije nego je stožer objavio obaveznu odluku. Naravno, zbog sigurnosti svih ljudi koji rade u restoranu, a i gostiju koju su bili u priličnoj panici. U prva dva mjeseca ove godine ostvarili su rast od 15 posto u odnosu na prethodnu godinu i sretan je što ne mora otpuštati radnike.

- Žao mi je što je ovo krizno vrijeme došlo baš u trenutku kad smo se riješili svih dugova i kad smo mogli „glatko” nastaviti s poslovanjem, ali optimističan sam i očekujem oporavak do kraja ove godine, ako ova kriza skonča za dva do tri mjeseca – prognozira Nikola.

Dok su naši sugrađani bjesomučno praznili police dućana i supermarketa, dostava hrane bila je sve češća tema na portalima diljem Hrvatske i brojni su se restorani upravo njoj okrenuli.

Mario Kučera
 

- Pobornik sam ne donošenja ishitrenih odluka. Dostava, na primjer. Nisam ju uvodio jer smatram da bi mogla ozbiljno ugroziti integritet brenda, što zbog kvalitete hrane što zbog same naše misije i vizije. Ovo vrijeme sam radije odlučio utrošiti na razmišljanje kako maksimalno optimizirati funkcioniranje restorana i mobilnog programa. Mislim da će ljudi u ovo vrijeme više kuhati doma za sebe i svoju obitelj, a manje naručivati hranu iz dostave – iskren je Nikola.

A osim promišljanja o sljedećim koracima, Nikola vrijeme provodi i u šumi, budući da su one u ovo doba godine prepune samoniklog bilja.

Mario Kučera
 

- Vrijeme provodim uglavnom s obitelji, beremo samoniklo bilje po šumi. Sad je vrijeme medvjeđeg luka od kojeg radimo pesto s bučinim golicama i bučinim ulje, ima i maslačka od kojeg sestra radi džem – priča nam Nikola.

Ono što slijedi nitko ne može predvidjeti, ali ne škodi biti optimističan i radišan do samog kraja.

Mario Kučera
 

- Kratkoročni plan za budućnost je povezati se još više s lokalnim proizvođačima, uvesti neke novine u ponudu, osmisliti posebne palete proizvoda, zapravo, krenuti s novim projektima koji će biti prilagođeni vremenu u kojem se nalazimo. Moramo ići dalje bez obzira na situaciju i biti jaki do kraja – zaključio je Nikola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija