Remake porculan

U Split dolazi unikatno porculansko posuđe od kojeg zastaje dah

Porculan od kojeg zastaje dah
One su Antea Arizanović i Jovana Bozović. Jedna je slikarica, a druga stilistica. Bile su zasićene svojim poslom, okrenule se svojoj ljubavi – porculanu i danas izrađuju genijalne stvari koje ćete željeti na svojim stolovima i vitrinama. Pročitajte njihovu priču.

1. Pročitala sam da je Remake projekt Antee i Jovane. Pa evo, kako ste se upoznale, jeste li “kliknule” (razumijele se) već pri prvom susretu?

Nas dvije smo obitelj i velike prijateljice. Anteea je bratova žena što dovodi do toga da je Remake zapravo obiteljski posao. Nikad prije nismo razmišljale o ičem sličnom, ali evo on se nekako dogodio spojem naših energija i velike želje da se zajedno kreativno izrarzimo.

Antea i Jovana

2. Kako je došlo do Remake priče?

Jednostavno! Nas dvije dijelile smo istu potrebu da pobjegnemo od vlastitih zanimanja. Antea je slikarica i novopečena mama, a ja sam bila kostimograf pretrpan poslom koji me jako umorio. Razmjenjivale smo ideje i fotografije, te djelile istu strast za starinskim porculanom. Nama je to bio bijeg i percipirale smo ga kao otkriće jednog novog svijeta.Tako naivno i slučajno nastao je naš prvi tanjur koji smo ručno oslikale i ispekle u kućnoj pećnici. Nalazile smo se svake večeri oko 22 sata i radile do sitnih sati. To je bilo vrijeme početne euforije i zaleta, danas je sve isto, ali ne radimo više noćnu smjenu.

3. Što bi Remake trebao poručivati ljudima, što želite prenijeti?

Pure love – čistu ljubav!

4. Inače ste gurmanice pa zato je odabir pao baš na posuđe ili? Kako ste se odlučile baviti baš ovime?

Iskreno, nismo baš neke domaćice. Naš moto je “Ljubim bolje nego što kuham!” Naravno da uživamo u ukusnim jelima (kad ih netko drugi sprema, ali za porculan nas je prvenstveno vezala ljubav prema starinama. Taj stari porculan…to je neka neopisiva ljuba i strast…kad nađeš neki divan komad porculana koji treba dodatno preraditi…pa ta bijelina, nježnost, krhkost i jednostavnost…e to je ljepota!

Daydreamer kolekcija

5. Što općenito volite, koji su vaši hobiji, što vas usrećuje i ispunjava?

Ljubav, priroda, naša djeca, glazba, umjetnost, starine…

6. Ajmo još malo o posuđu, sve radite od porculana. Radite li sve sami? Kako teče proces izrade?

Naša najveća sreća je obrada porculana. Imamo atelje koji je naša mala radna oaza gdje stvaramo nove kolekcije. Nekad smo sve radile same, a sad se naša Remake obitelj povećala. Svaki komad posuđa je unikatan; čajnici i tanjuri za zid. To su predmeti koji su stari i na koji dodajemo dizajn, a svaki komad je ručni rad i posebno osmišljen.

Porculanski tanjuri su redizajn unikatnih vintage komada koje nalaze i brižno čuvaju. To su kolekcije tanjura za zid i njihov omiljen proizvod. Između ostalog, skupljaju i stare čajnike koje kasnije dizajniraju i upotpunjuju vlastitim dizajnom, dok su šalice njihov najprodavaniji proizvod.

Imamo i linije koje se rade na novom porculanu, a to su šalice i veliki tanjuri za jelo. Vintage kolekcija koja se radi na starom porculanu je vrednovana kao vrijednija, visa zbog 24 karatnog zlata koji se ručno nanosi na ručke i sve ostale detalje na šalicama.

U prošloj godini su zbog velikog interesa napravile i liniju tanjura za jelo, a tu kolekciju dijele na tri dijela, a svaka predstavlja jedan tip emocije: romantična i sladunjava “Daydreamer, liniju sa stavom “fuck off” i duhovitu i veselu “Ridiculously Amazing”.

Zanimljiv proizvod koji također stalno dorađujemo su i stolne lampe od porculanskog posuđa, a sve same bušimo i sklapamo.

7. Od kud inspiracija za printove?

Naši razgovori su ono što nas dovodi do novih ideja. Stalni brainstorming, sve zapisujemo u naše mentalne mape koje zbog obima više nemaju nikakve funkcionalne uloge osim da postoje. Najvažnije nam je kad jedna “baci”ideju koja nas nasmije jer znamo da će tada zabaviti i druge.

Daydreamer kolekcija

8. Gdje se može kupiti vase posuđe u Hrvatskoj?

Uskoro u prodavaonici Nered u Splitu u Dominisovoj 2.

9. Kakvi su budući planovi?

Planovi su veliki i dugoročni, ali realno radimo planove na tjednoj bazi kad se dogovaramo što ćemo i kako ćemo. Najbitnije nam je da nam ono što radimo predstavlja užitak. Kad nas posao preuzme i stvara stres onda ni proizvod ne može biti dobar, porculan puca kad je čovjek nervozan. :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:54