Popularni sandwich bar Focaccina, koji posluje na dvije lokacije u Splitu, uskoro otvara svoja vrata i u Zagrebu. Ljubitelje sendviča pripremljenih od domaće focaccie, nadjevenih mortadellom, stracciatellom, pestom od pistacija i sjeckanim pistacijama zasigurno će razveseliti vijest da se Focaccina u centru Zagreba otvara vrlo brzo, i to na adresi Radićeva ulica 8.
Kako su nam potvrdili iz Focaccine, otvorenje u Zagrebu je planirano za kraj prvog ili početak drugog tjedna u prosincu. Dodaju i da će u zagrebačkoj poslovnici uvesti i nekoliko noviteta u odnosu na ponudu u Splitu.
Tako će trajna ponuda u Zagrebu biti obogaćena sa tri dodatna sendviča te će ih u ponudi biti deset. U Splitu ih je trenutačno sedam. Osim toga, iz Focaccine su nam rekli i da će na mjesečnoj bazi u ponudi u poslovnici u Zagrebu imati sendvič mjeseca koji će se raditi od sezonskih namirnica.
Kako smo ranije pisali, Focaccinu su u Splitu otvorili Marina i Ivan, brat i sestra, koji su Splićanima i posjetiteljima svoga grada htjeli ponuditi najbolje svježe sendviče, a kako kažu, inspiraciju su prikupljali na brojim putovanjima. Također, naglašavaju, ono najvažnije u poslovanju, čime se vode od početka, su svježi i kvalitetni sastojci pa tako svaku focacciu peku sami, a budući da je njihov lokal nastao po uzoru na talijanske, velik broj namirnica dobavljaju upravo preko granice.
Split je dobio novo mjesto, nude slasne sendviče s pršutom i mortadellom i već su veliki hit
Osim možda najpoznatijih sendviča s mortadellom i pršutom, odnedavno Focaccina u Splitu nudi i novi sendvič za one koji ne jedu meso. U ponudi tako imaju jednu jesensku vegeterijansku opciju, sendvič vegeteriano s namazom od buče, dimljenim sirom, karameliziranim lukom i sušenim rajčicama.
Podsjetimo, u centru Zagreba, na samom Trgu bana Josipa Jelačića je 2023. godine otvorena Focacceria Rougemarin. Nudili su sendviče s nekoliko vrsta mortadela, kuhanom šunkom, rolanom slaninom, pikantnom salamom, dimljenom obrazinom i pršutom, a u ponudi su imali i vegansku varijantu s domaćim satarašem i mariniranim tikvicama te vegetarijansku s mozzarellom di bufalom, confitiranim cherry rajčicama, pestom od bosiljka i rikolom. Nažalost, taj projekt ipak nije zaživio pa je Focacceria Rougemarin ubrzo zatvorena i trenutačno ne radi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....