Ideja je potekla još od pape Franje, prije njegove smrti, kada je izrazio želju da ondje dovede Stefani Restaurant Group. Danas ta ideja postaje stvarnost i papa Lav XIV., podrijetlom iz Chicaga, uskoro će moći uživati u okusima doma tik do Vatikana.
Phil Stefani i chef Art Smith iz čikaške grupacije Stefani Restaurant Group preuzet će imanje od 135 hektara u Castel Gandolfu i ondje otvoriti restoran i catering, potvrđeno je u petak.
"Najvažnije za nas i za Arta jest to da ćemo predstaviti Chicago. Pokazat ćemo ga našoj publici, a naša publika je cijeli svijet", rekao je Phil Stefani iz Stefani Restaurant Group.
Papa Lav XIV. također je u prošlog petka u Rimu službeno objavio vijest, uz molitvu pred nekoliko stotina okupljenih.
Stefani kaže da ih je sudbina dovela do ove prilike jer su razgovori o otvaranju restorana započeli još prije smrti pape Franje. On i Smith tada su na audiciji pred papom Franjom i skupinom ljudi u Vatikanu poslužili prženu piletinu i pogačice (biscuits).
Na toj je večeri bio prisutan i papa Lav XIV., a sada će svjedočiti ostvarenju vizije s vlastitim omiljenim jelima dostupnima njemu i posjetiteljima na slikovitom imanju nedaleko od Vatikana.
"Ovo je bila vizija pape Franje, izgraditi mjesto koje se temelji na održivosti. Naša će hrana dolaziti s imanja. Riječ je i o pomaganju migrantima - učit ćemo ih našem poslu", naglasio je Stefani.
Na objavi je prisustvovao i gradonačelnik Chicaga Brandon Johnson, koji je istaknuo što ovaj projekt znači za njegov grad.
"Razmišljam o duši Chicaga, a to su naša restoranska industrija i naše obitelji koje nas uistinu određuju. Oni koji žive i dišu Chicago znaju koliko je naša gastronomska scena nevjerojatna", poručio je Johnson.
Restoran bi se trebao otvoriti u travnju iduće godine, a na meniju će, najavljuju, biti neke od gastronomskih delicija Chicaga, ali ne isključivo ona.
"Sedamdeset posto ponude bit će talijanska kuhinja. Dvadeset posto činit će naš program temeljen na gastronomiji Chicaga - očito ćemo ponuditi hot dog i još neka jela po kojima smo prepoznatljivi", rekao je Stefani.
Preostalih deset posto menija bit će posvećeno peruanskoj kuhinji, u čast godinama koje je papa Lav XIV. proveo u Peruu.
Što se tiče deep dish pizze, Stefani je priznao da bi to moglo biti ipak previše za ovakav restoran, ali konačna odluka još nije donesena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....