ZA PREPRIČAVANJE LJETNIH USPOMENA

VIDEO: Jednostavan sladoled od malina, grčkog jogurta i meda!

 Marko Miščević
Najdraže voće, omiljeni sastojci, arome... sve se to može naći u omiljenoj ljetnoj slastici ako je odlučite raditi kod kuće, a vjerujte, nije komplicirano, samo treba detaljno slijediti upute!

Sjećam se jedne epizode iz svog djetinjstva koju pamtim kao svoj prvi susret sa sladoledom. Mogla sam imati tri, najviše četiri godine kad sam s roditeljima otišla na Rab (bar mislim da je to bio Rab). Tata mi je kupio sladoled od čokolade i objasnio mi kako sve što moram jest paziti da sladoled ne padne na pod. Čuvala sam ga kao kakvu vrijednu umjetninu svako malo lickajući ga sa svake strane. Ipak, bilo je pretoplo i sladoled se topio brzinom svjetlosti pa ga je tata "uzeo pod svoje", prebrisao rubove i vratio mi, kad su krenule krokodilske suze kako mi je pojeo cijeli sladoled da bi na kraju priče i taj isti sladoled završio na podu. Sjećanjem na tu, danas, smiješnu scenu i obožavanjem koje gajim prema sladoledima, odlučila sam napraviti domaće i sljubiti neke od meni omiljenih namirnica. Kad se na tržnici pojave trešnje i bobičasto voće proglašavam ljeto otvorenim tako da su i ovi sladoledi jednostavno morali biti prepuni boja, okusa i mirisa uz neizostavnu čokoladu s kojom je i počela moja sladoledna priča.

Trebat će vam:

Za crveni dio:

1 mjerica malina
1 sok od limete
meda po želji (više ako volite slađe)

Za bijeli dio:

3 jušne žlice grčkog jogurta
pola šalice za kavu bademovog mlijeka
pola šalice za kavu kokosovog mlijeka
meda po želji

Priprema:

Pomiješajte, maline, sok od limete i med. Izmiksajte štapnim mikserom, zatim ulijte u kalupe i zamrznite minimalno sat vremena. Površina vam se mora biti blago zamrznut kako se bijeli dio ne bi pomiješao s crvenim. U posebnoj posudici pomiješajte sve sastojke za "bijeli dio". Ulijte u kalupe na crveni dio i zamrznite na nekoliko sati.

Dobar tek :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07