ĐIR PO ADVENTU

VIDEO RECEPT: Komiška pogača by Viška priča

 Marko Todorov / CROPIX
Viška konoba Težok i ove godine ponudila je Višku priču na Adventu. Svi proizvodi koje nude su s Visa ili njegove okolice zbog čega su drugačiji od ostalih. Prošle godine posebno je bilo hvaljeno njihovo kuhano vino, a njihovu kućicu možete pronaći na Europskom trgu i Strossmayerovom šetalištu.

Donosimo vam video recept komiške pogače koju svakodnevno priprema ekipa s adventske kućice pod nazivom Viška priča. Nama se svidjela ideja da usred Zagreba možete grickati viške cvite uz čašu kuhanog vina. Radi se o starom otočkom desertu koji je vrlo prepoznatljiv zbog snažne arome anisa.

Zagreb, 281117.
Strossmayerovo setaliste.
Adventska kucica Trzok nudi viske specijalitete.
Na fotografiji: kolacici.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

1 kg glatkog brašna
malo soli
30 g suhog kvasca
1 dcl ulja
500 ml mlake vode
24 slana inćuna (količina ovisi o plehu)
600 - 700 g luka
400 g pelata

Zamijesite tijesto kao za kruh (malo manje kvasca) pustite da se digne kojih 30 minuta. Tako pripremljeno tijesto podijelite na dva dijela pa razvaljajte. Na prethodno nauljeni pleh položite jednu polovicu tijestu, a zatim nadjenite nadjevom. Nadjev pripremite tako da na malo maslinova ulja izdinstate 600-700 g luka. Kad se luk opustio dodajte pelate, a poželji začinite svejžim peršinom, solju i paprom. Kad ste nadjev položili, rasporedite slane inćune, a zatim preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta. Zavrnite rubove izbockajte tijesto vilicom, a zatim pecite na 180°C kojih pola sata.

Zagreb, 281117.
Strossmayerovo setaliste.
Adventska kucica Trzok nudi viske specijalitete.
Na fotografiji: Viska pogaca.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:32