DOBRI RESTORANI 2019.

(VIDEO) SPLITSKA BOKERIA: Upravo otvaranjem Bokerije počeo je svojevrsni urbani gastronomski đir koji danas cvjeta u Splitu!

U najstrožem centru Splita, atraktivnog interijera što podsjeća na katalonske tapiserije s o strop obješenim pršutima i šarenim keramičkim pločicama, Bokeria ima i svoju dozu funkyja

Najviše je to vidljivo u različitim citatima po zidovima, poput izreke W. C. Fieldsa: “I cook with wine, sometimes I even add it to the food”. (Kuham s vinom, ponekad ga dodajem i u hranu).

Bruschette s gorgonzolom, orasima i medom, kao i rižoto od goveđeg repa (interpretacija Skradinskog rižota) dva su popularna jela sa šarolikog jelovnika, baš kao i pileća juha s dosta mesa, mrkvicom i okruglicama od grisa. Njoki s pestom od pistacija i stracciatellom, te crni rezanci s brudetom od sušenog bakalara neke su od vrlo dobrih pašta koje se serviraju u popriličnim porcijama.

Split, 240415.
Restoran Bokeria.
Festival Dalmacija Wine expo.
Posirano jaje sa besamelom, pancetom, przenim kruhom i svjezim sampinjonima.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Cheesecake s lavandom u čaši samo je jedan od nekoliko deserata koje vam ovdje donesu pokazati za stol, pa je izbor uvelike pojednostavljen.

Vinska karta sadrži osamdesetak pjenušaca, bijelih, rozih i crvenih vina i teško joj se može prigovoriti, pri čemu su vina na čaše markirana zvjezdicom. Hipsterski odjeveno osoblje daje vrlo dobrom servisu dodatan šarm.

Split, 200814.
Wine bar i restoran Bokeria.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Upravo otvaranjem Bokerije počeo je svojevrsni urbani gastronomski đir koji danas cvjeta u Splitu, pa ne čudi popularnost ovog lokala među domaćima i gostima.

Recenziju restorana pročitajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:56